IZVIRNO SPOROČILO: candy22
alo
za koliko stare se pa tukaj gre......., jaz svojega 11 letnika sama zmasiram, ne vem zakaj rabiš tukaj maserko, razen če je še dojenček pa se bojiš
Sem ze nasla in se zmenila.
Maserko rabim ker je ona del "obreda", "igre", "dozivetja". Sama masaza ni tako bistvena, bistven je obred. Da nekam gremo, da bo za njega enako poskrbljeno, kot za nas "velike"; da vidi kako to izgleda, ce gres nekam na masazo. In nenazadnje, da vidi, da ve kako je, da se nauci.
Da vidi in da se nauci mislim v smislu, da se zna obnasat in da z dolocenimi zadevami potem nima tezav. Recimo, po restavracijah in hotelih ga peljeva od kar se je rodil. Sedaj je star 5,5 in se v restavracijah od 3 leta znajde brez tezav. Sam naroci, sam prosi za racun, sam placa, poklice natakarja (pa se prav strovno gleda meni, ceprav ne zna brat - mu pa pokazemo kje je to kar hoce jest, pa potem tam prst drzi). Jaz pa rastem od ponosa, ko kaksen sef sale pokomentira, da je pravi mladi gospod, ker pravilno drzi noz in vilico, zna ravnat s prtickom po "pravilih" in se nasplosno zna obnasati.
Recepcije so mu tudi mala malica. Odklepanja vrat s kartico, priklop elektrike s kartico itn...
Za nekoga povsem nebistveno, zame precej bistveno. Ena od priprav za otroka, ko bo sel v svet - cim manj neznank in cim vec samozavesti v taksnih in drugacnih situacijah.