writing-img

meče se nazaj

clock-img

13.11.2006, 19:51

clock-img

tadruga

pencil-img

65

že pri kakih treh mesecih  nas je pediatrinja opozorila, da se mulček preveč meče nazaj-čisto napne telo, vrže glavo in rokice nazaj. že takrat je imel zelo rad, če se mu je uspelo postaviti na čisto trde noge, ko ga je kdo držal in je užival v tej nezdravi pasivni stoji. upoštevali smo nasvete in mu tega nismo dovolili, veliko smo ga držali v lupinici,...in res je lepo sedel pred petim mesecem.

zdajle ima osem mesecev, se veliko plazi, se postavlja na vse štiri in se gunca naprej in nazaj, rine z glavo v tla, ker hoče dvignit rit, se ob opori dvigne, da stoji napol sklonjen. še vedno pa ima to muho, da se meče nazaj iz sedečega položaja. pete stegnjenih nog vkoplje v tla, vrže rit naprej, glavo in rokice pa nazaj. velikokrat je trd kot ploh, ko ga hočem posaditi ali pa teka z nogicami naprej, vse samo da se ne bi usedel. če pa hoče, lahko eno uro lepo sedi in se igra.

ima katera izkušnje s tem? je to zelo narobe, glede na to, da drugače lepo plazi? se vam zdi potrebno, da se dogovorimo za pregled (naslednji šele 14. decembra, zadnji pa je bil pred dvem mesecema)?

clock-img

13.11.2006, 19:58

clock-img

tadruga

pencil-img

65

pozabila sem napisat še to, da zadnji mesec opažam, da se z zgornjim delom telesa, vendar samo,  kadar sedi v naročju, veliko upogiba v desno stran. zasuka celo telo, glavico pa da čisto vodoravno.pa drugače ne zgleda, da bi mu pokončno sedenje ali obračanje v levo delalo težave. bolj izpade, kot da mu je izrazito prijetno, če se nagne v desno.

clock-img

13.11.2006, 20:39

clock-img

ninocka

pencil-img

3080

Jst mislim, da bi ga blo dobro peljat v RA.
Mal vec si poglej zgoraj pod Opozarjamo, ti bodo punce, ki hodijo v RA vec vedle povedat. Sigurno je se kaksna s takim problemom. Verjetno ma ekstenzijski vzorec (vsaj pri eni kolegici je bla taka diagnoza ob metanju nazaj).
Mors pa pediatrinjo prosit, da ti da napotnico za RA, pa probi cimprej.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

clock-img

14.11.2006, 09:11

clock-img

Alisa

pencil-img

1808

Joj, naš isto počne kot je tvoj. Moj je star 4.mesece in ga ne umiri drugač kot da je pokonci in se s prstki dotika tla. Pa rokice skoz nazaj rine, da ne govorim ko podirava kupčka čist se zvije kot violinski ključ. Vidim da bom morala tud jaz pediatrinji rečt za RA.

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

clock-img

14.11.2006, 09:45

clock-img

danu

pencil-img

30

Moj sin se je ravno tako metal nazaj, se še sedaj, vendar manj. Ko sem na to opozorila pediatra, naju je poslal v razvojno ambulanto. Sedaj hodiva na nevro fizioterapijo.Nazaj se meče, ko je zaspan, ko mu kaj ni všeč. Če ga ima kdo v naročju, zmerom poudarim, naj pazijo, da jim ne bo padel, ker se kar vrže nazaj. Naša diagnoza je, da je hiperton. Zategnjen je predvsem v ramenskem obroču. LP

clock-img

14.11.2006, 11:40

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Tud naš je imel pri vseh težavah tudi to. Poslala nas je v RA in nas fizio.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem