cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

mlečni izdelki

clock-img

29.11.2006, 12:18

clock-img

Eva***

pencil-img

66

Zanima me, kdaj otrok lahko dobi mlečne izdelke in katere. Stari smo sedem mesecev, GH pa jemo od približno petega dalje. Dnevno ima že tri obroke.
Hvala.

clock-img

29.11.2006, 12:37

clock-img

eya

pencil-img

4615

Takšno je mnenje naše pediatrinje: žličko kisle smetane v zelenjavo lahko kmalu po 6. mesecu, skuta, jogurt. sir kot samostojni obrok enkrat med 8. in 10. mesecem, kravje mleko okoli enega leta.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

clock-img

29.11.2006, 13:35

clock-img

tt79

pencil-img

541

Js ji dajem skuto in jogurte po navodilih pediatra od 5 meseca dalje. Jih ima ful radauser posted image user posted image

Z alpskim mlekom bom počakala nekje do 11 meseca, sam ga pa zadnjič dala eno taveliko zlico v pire krompir, ker smo bli pri babici, pa nismo umetnega imel s sabo.
Uporabljam tudi kislo smetano.  Edino kar bodi pozorna je, da daješ polnomastne izdelke.

clock-img

29.11.2006, 13:48

clock-img

Anonimen

Jas sem svojemu začela dajati alpsko mleko 3,5 pri 6 mesecih. Sedaj bo star 9 mes. Že kar nekaj časa mu devam razne jogurte, zelenjavo, juhe, meso itd. Mislim ,če otroka ne zvija, da ni nič narobe, saj vitamine dobi iz ostale hrane. Pri meni ni težav, ker poje use. 

clock-img

29.11.2006, 13:55

clock-img

ČebelicaMaja

pencil-img

1075

Jaz se ful strinjam z eyo- ni dobro preveč hitet- jaz sem namreč ravno zato pokasirala težko alergijo na mleko, ki ga potem do 7 leta tud poskusit nisem smela...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

clock-img

29.11.2006, 19:25

clock-img

Pobalami

pencil-img

1115

Kravje mleko sem začela dajati v hrano (špinača, pire krompir pri 7 mesecu), to so seveda zelo majhne količine, enako je s kislo smetano. K. mleko je začel piti malo pred 1. letom.

Kar se tiče jogurtov in skut so mnenja različna. nekateri svetujejo po 1.letu, nekateri po 6. mesecu. jaz sem začela dajati jogurt pri osmem mesecu ampak je imel po njem močne krče, zato sem počakala 3 mesece (enako skutke in puding).

clock-img

29.11.2006, 22:13

clock-img

natalia

pencil-img

1423

pri 7.mesecih je moja jedla (mlečni izdelki): jogurt čebelica maja, skutke (banana, marelica), kisla smetana kot majhna žlička k zelenjavi, sir za mazanje;je pa res da je moja začela zavračat mleko in sem mogla nekje drugje "not spravit" zadostne količine mleka.

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

clock-img

29.11.2006, 22:19

clock-img

Anonimen

moje mnenje je po 6.mesecu. kislo smetano in putrček sem ji pa že prej dajala. začele sva s 4. meseci!

clock-img

30.11.2006, 13:22

clock-img

Mateja82

pencil-img

926

pri sedmih mesecih je dobila prvo skutico, pa mal sira, domače skute nima rada, tudi okus domačega mleka ji ni všeč. Drugače je pa ne silim preveč z mlečnimi izdelki  ker še vedno  popije precej AM.
Že prej pa sem začela dodajat mal smetane in masla med pire.

< Sporočilo je popravil Mateja82 -- 30.11.2006 13:24:26 >

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

clock-img

30.11.2006, 15:50

clock-img

mami5ra

pencil-img

2

Živjo,

Tudi jaz imam 7mesecev staro punči, pa ji skuto in jogurtov še ne dajem... Me pa zanima kakšno skuto to kupite... navadno? pa se jo potem zmeša s sadjem?? Jogurte vem da imajo neke otroške... a skuto tudi???

clock-img

30.11.2006, 19:20

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Gres, polenta, kosmiči, kaša, čokolino,.......

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem