03.06.2006, 18:27
156
evo, najprej čestitke za rojstvo
in nato še čestitke za lepa in vredna darila
. Kar se prvih nakupov tiče je meni po eni strani logično, da če je otrok zaželjen in pričakovan mlado mami in atija "zanese"
z nakupi. Če si to lahko finančno privoščita, seveda. Po lastnih izkušnjah, sem imela v prvo v 3 mesecu nosečnosti vse za dojenčka
(voziček, zibelka, nahrbtnik,...) že nabavljeno. Potem sem pa pol leta cunje kupovala. Zaloge za umret, in seveda izključno v roza ali lila barvi, takoj ko smo izvedeli, da bo pupa... Prvorojenka je bila nedonošenček in sva morali po nakupih takoj, saj se je z 2 kg in 46 cm v "prvih pajackih" izgubila. Seveda sem poslušala "pametne nasvete" in nisem kupila nič manjšega od št. 62. Št. 62 in 68, ki sem je imela na tone sva nosili pri 6-7 mesecih in jo tudi ponosili-zapravi-pocufali, kljub temu, da je bila zima, cotke pa poletne... Darila, ki sem jih prejela od sorodnikov so bila bolj kot ne neuporabna (za pozimi, zaradi prezgodnjega poroda sva tako imeli na izbiro poletne oblekice, pa neki kompleti s fršluski, ki so zbadali pod brado,...) in smo morali ves čas nekaj dokupovati. Sedaj,ko sem noseča drugič in čakamo
sem pregledala vso garderobo, preprala njene stvari in žalostna ugotovila, da bo treba po nakupih. Tako sem si do št. 74 dopolnila vsako številko s samo 2-3 pajacki in jaknico. Ker imam rok čez 14 dni, prvorojenka pa je koncem avgusta bomo videli, kaj nam sploh prav pride. Tako, da glede cunjic zagotovo rečem, da ni nujno, da bo od prvič sploh kaj uporabno. Je pa res, da boš večje in dražje stvari (vozički, postelje, stoli,...) lahko mirno v drugi in/ali tretjr rabila. Moj prijateljski nasvet; sprejmi vse kar ti dajo in bodi vesela, da ti kdo kaj podari. In ko boš "končala" z otroci boš lepo oglas napisala, stvari prodala in svojim škratkom kupila nekaj kar dejansko rabijo,...
Lepo nosečnost, Bori1

.
...
.
Potem veš, kako so računali. Za drugega nisva rabila toliko kupovat, ker se je rodil le 16 mesecev za prvo in doma je bil pač punčka.
(v roza pajackih in volančkih). Kupila sva le par fantovskih stvari. Pri tretji pa sem kupila le voziček, banjico, en paket tetra pleničk in 1 kompletek - da gre dojenček lep iz bolnice. Sem ogromno dobila, tistih par stvari, ki sem jih še potrebovala (oz. so mi bile tako 'cartlik'), pa sem kupila- ker sem starejšima kupila nove stvari (saj sta stare prerasla) in sta me opomnila, da moram
vsem, ki še čakate na svoje