writing-img

nočno (ne)previjanje

clock-img

09.02.2008, 21:56

clock-img

halep

pencil-img

42

Zanima me koliko časa pustite svoje novorojenčke v eni plenici ponoči?
Če na primer zaspi ob 21.uri in ponoči ne previjate, potem pa jih previjate šele zjutraj?
Ne zdi se mi pametno da je moja hči v eni plenici 10 ur, pa vendar  je nočem zbudit, da bi jo previla oziroma jo ne previjam ponoči.

clock-img

09.02.2008, 21:58

clock-img

Blejka26

pencil-img

1798

pri prvi hčerki sem naredila napako da sem jo sredi noči previjala,ker se mi je zbudila,pol pa ni hotela zaspati nazaj..sedaj drugo previjem okrog 21ih in potem zj.ko se zbudi..razen seveda če se pokaka,takrat jo previjem pod nujno,ker nočem da spi vsa pokakana

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

clock-img

09.02.2008, 21:59

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Moja je v isti plenici celo noč po 12 ur. Tako je od cca 1 meseca. Ko sem jo nehala previjat ponoči, je nehala kakat ponoči, tako da svetujem ti, da jo čim prej navadiš tako.

clock-img

09.02.2008, 22:02

clock-img

Una

pencil-img

399

Nikoli nisem previjala ponoči, razen kadar se je pokakal oz. če je imel mokra oblačilca (da mu je plenica prepustila).

LP, Una

clock-img

09.02.2008, 22:05

clock-img

lelčy

pencil-img

336

mi je tudi nikoli nismo previjali čez noč, razen če je kaj ušlo ali pa če se nam je sama zbudila.

clock-img

09.02.2008, 22:07

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Moja je v isti plenici celo noč po 12 ur. Tako je od cca 1 meseca.

enako

clock-img

09.02.2008, 23:14

clock-img

Vrtnica79

pencil-img

6377

Jaz jo previjem cca. ob 21.30 in do jutra nič. Zbudi pa se tako okoli 7- 8 ure in se takrat spet previjema.

No, če se slučajno pokaka jo seveda previjem

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

clock-img

10.02.2008, 01:00

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Nikoli nisem previjala ponoči, razen kadar se je pokakal oz. če je imel mokra oblačilca (da mu je plenica prepustila).

Jaz isto.
Če boš otroka ponoči previjala, se bo prebudil - in se lahko zgodi, da se bo prebujal  tudi kasneje, ko bo večji. Tako, da je vseeno bolje, da je v plenici magari 12 ur.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

10.02.2008, 07:50

clock-img

Lunca1

pencil-img

6022

Pri nas ga previjemo samo če se res zelo pokaka, drugače ne.

clock-img

10.02.2008, 08:42

clock-img

Talika19

pencil-img

5363

No jaz sem ga ravno danes ponoči morala previt, ker je bil čisto moker (preizkušam novo št.plenic) in sem ga mogla preoblečt. Več kot eno uro mi ni nazaj zaspal. Zato ga nikoli nisem previjala, razen, če je bil moker ali ful pokakan.

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

clock-img

10.02.2008, 09:13

clock-img

2 Sraki

pencil-img

1159

Pri nas je že od vsega začetka 12 ur v eni plenici. Razen seveda,  kadar se je na začetku pokakal. Itak ne gre drugače. Sedaj mi zaspi ob 20h zvečer in mi navadno spi do 8ure zjutraj. Včasih se zadeva celo malo zavleče.

clock-img

10.02.2008, 09:43

clock-img

Suzy.

pencil-img

233

Na začetku, ko je jedel na dve uri in se približno tolikokrat tudi polulal, sem ga ob vsakem hranjenju tudi previla. Če ga nisem je plenica premočila in potem sem ga zares zbudila, ko sem ga celega preoblačila. Nikoli nisem imela težav s tem, da ne bi nazaj zaspal. Sem ga pa vedno previla pred hranjenjem, skoraj čisto v temi, pa ponoči se nikoli nisem z njim pogovarjala.
Če se je pokakal pa itak sploh ni bilo dvoma ali bi ga previla ali ne.

Odkar spi celo noč (včasih se 1 x zbudi) ga ne previjam več, ker tudi ne lula kaj dosti in plenička ne premoči.

clock-img

10.02.2008, 17:49

clock-img

only_me

pencil-img

392

zvečer ga previjem in potem šele ob kakih pol sedmih, ko se zbudi. Te pa ga dam na zizo, pa počivava še do devetih, pol desetih D:

clock-img

10.02.2008, 18:05

clock-img

andie

pencil-img

427

Js jo tut previjem, ko gre spat, tj. okol22h, pa do jutra nič, ker tak spi celo noč in ne kaka.
Včasih se ponoč zbudi, če je prejšnji dan velik spala, takrat jo pa previjem, ker vidim, da je zlo zbujena in nima namena hitro nazaj zaspat.
Smo jo pa tut hitr navadli, da je nismo ponoč previjal, že od začetka, tko da vrjetn tut zarad tega ni blo nikol problemov, da bi se ponoč zbujala. Sam pojedla je, pa zaspala takoj nazaj, nikol ni bedela dlje kot5-10 min.

clock-img

10.02.2008, 19:01

clock-img

rose

pencil-img

276

Od začetka samo če je pokakana ali pa če je plenica spustila.

clock-img

10.02.2008, 20:41

clock-img

Pupa1

pencil-img

237

Jaz sem jo previjala prva dva meseca, potem pa ne več, po nasvetu patronažne. Meni se je tudi smilila na začetku, da je v ful mokri plenici tako dolgo, ampak zdaj pa vidim, da ni panike, da ritka zaradi tega ni nič bolj vneta. Spat gre ob osmih, zbudi se ob sedmih zjutraj.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem