writing-img

nosečnost in kolesarjenje

clock-img

08.06.2009, 10:52

clock-img

Anonimen

Zanima me, če je v nosečnosti kaj nevarno kolesarjenje (par km, ne prehud tempo). Na morje sva namreč mislila vzeti kolesa, da bi se zvečer malo zapeljala ob obali, vendar sem zdaj zanosila. Takrat bom noseča cca 10 tednov.

clock-img

08.06.2009, 10:53

clock-img

Anonimen

ne,ne smeš,pa tudi hitro hodit ne smeš,tečt user posted image user posted image

clock-img

08.06.2009, 11:05

clock-img

Anonimen

Jaz sem to čist resno vprašala user posted image . Res še nisem vidla nosečnice na kolesu. Mogoče slabo vidim. user posted image

clock-img

08.06.2009, 11:06

clock-img

ledenka

pencil-img

11848

ko trebušček zrase, je kolesarjenje neudobno, prej pa ne. samo pazi glede padcev!

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

clock-img

08.06.2009, 11:10

clock-img

Anonimen

Hvala user posted image . Torej bodo šla kolesa z nami na morje. user posted image

clock-img

08.06.2009, 11:32

clock-img

MAŠKA

pencil-img

1605

Jaz sem v drugi nosečnosti malo kolesarila, ne veliko in se je končala s SS. Sicer mi je zdravnica rekla, da skoraj sigurno ni to razlog, ampak zdaj sploh več ne pomislim, da bi se spravila na kolo.
Odloči se pa sama.

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

clock-img

clock-img

Anonimen

Pri zdravi in normalni nosečnosti kolesarjenje ni prepovedano. Nevarno je edino gledano z vidika padcev in ob tem morebitnih poškodb!

clock-img

clock-img

giotti

pencil-img

1675

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jaz sem to čist resno vprašala user posted image . Res še nisem vidla nosečnice na kolesu. Mogoče slabo vidim. user posted image

Jaz sem noseča 16 tednov, pridno kolesarim, ampak ker je takšen mraz, imam debel pulover, in me ne pogruntaš, da sem noseča. Pa tudi sicer se še ne ve, ali sem noseča ali samo debela. Torej, mogoče vidiš nosečnico na kolesu, pa sploh ne veš, da je noseča user posted image

Kar pridno se gibaj, to lahko samo koristi.
Srečno user posted image

clock-img

08.06.2009, 11:35

clock-img

giotti

pencil-img

1675

IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA

Jaz sem v drugi nosečnosti malo kolesarila, ne veliko in se je končala s SS. Sicer mi je zdravnica rekla, da skoraj sigurno ni to razlog, ampak zdaj sploh več ne pomislim, da bi se spravila na kolo.
Odloči se pa sama.

Maška, najprej žal mi je za ss. Drugače pa me zanima, v katerem tednu pa se je zgodil ss? Tudi jaz nikoli ne bi pomislila in niti ne verjamem, da bi do ss-ja prišlo zaradi kolesarjenja, sploh zgodnji ss, ko je pikica še tako majhna ... Zakaj, čemu, ne vidim nobne logične razlage oziroma povezave user posted image
Če si zgodaj splavila, je to bilo zelo verjetno zaradi kromoskomske napake pri plodeku.

< Sporočilo je popravil giotti -- 8.6.2009 11:36:45 >

clock-img

08.06.2009, 11:37

clock-img

Bojana82

pencil-img

765

Kolesrjenje je " prepovedano " samo zaradi padcev.......ker, če padeš si kaj zlomiš, zviješ potem ne smeš na slikanje, kar zna zakomplicirati potek zdravljenja! Tko da kar mirne duše na kolo, ampak PREVIDNO!

clock-img

08.06.2009, 11:37

clock-img

giotti

pencil-img

1675

Pri zdravi in normalni nosečnosti kolesarjenje ni prepovedano. Nevarno je edino gledano z vidika padcev in ob tem morebitnih poškodb!

Pa še to zaradi tega, ker moraš na slikanje in mogoče celo jemati zdravila.

clock-img

08.06.2009, 12:05

clock-img

Anonimen

jaz sem kolesarila do 25tedna prvič (pa bi še pa me je mraz prehitel)...zdej pa sem 15 tednov noseča pa še vedno

clock-img

08.06.2009, 12:47

clock-img

TomTaylor

pencil-img

6915

jz sem se pred parimi tedni spravila na kolo (joj kako mi je pasalo!!) ampak sem imela težave ker sem se z nogami stalno butala v trebuh, pol sem pa kolesarila kot en pijanec z razkrečenimi nogami user posted image Ampak uživala sem pa vseeno kot en majhen otrok.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

clock-img

08.06.2009, 18:53

clock-img

Monni

pencil-img

164

Kolesariš lahko tako dolgo, dokler se počutiš sposobno. Moraš se edino zavedati, da v visoki nosečnosti, če imaš velik trebuh si nekoliko bolj okorna in tudi reagirati več ne moreš tako nenadno, zato lahko pride prej do nesreče, sploh če se voziš po poteh kjer je udeleženih še veliko drugih v prometu. 

clock-img

08.06.2009, 19:38

clock-img

daisyb

pencil-img

419

oj,

ce nimas kakih tezav lahko komot kolesaris....n epretiravat in ne prevec napora, ma drugace pa lahko....mogoce se bolj izogibaj luknjastim cestam, ceprav n azacetku ne bi smelo to bit problem....razen, ce mas kake krvavitve ali tezave..pol pa raj ne.
uzivej,

daisyb

clock-img

08.06.2009, 20:26

clock-img

Anonimen

Hvala vsem za odgovore. Krasne ste kot vedno. user posted image user posted image

clock-img

08.06.2009, 20:38

clock-img

roberta

pencil-img

503

riziko padca in posledičnega splava obstaja. če ga sprejmeš, kolesari, če ga pa ne sprejmeš, pač ne kolesari. sama se moraš odločiti, kaj ti je bolj pomembno.

clock-img

08.06.2009, 20:39

clock-img

Inigo

pencil-img

4378

če ti bo udobno, kar. meni ni pasalo.

clock-img

09.06.2009, 13:51

clock-img

piška goriška

pencil-img

97

Jaz kolesarim (19t), sicer sem bolj previdna in počasna kot prej (ker sem malce bolj zmedena), ampak mi strašno paše. Po moje ni problema, samo pozorna moraš biti.

clock-img

09.06.2009, 14:29

clock-img

komarka

pencil-img

462

Js sem tud v prvi nosečnosti šla s kolesom še na materisnko šolo-v 7 mesecu. Pol so me pa prestrašili s poškodbami, pa sem raje nehala, čeprav sem s ena kolesu odlično počutila... In je bila voznja z emstnim busom veliko bolj utrujajoča...user posted image

clock-img

09.06.2009, 15:00

clock-img

Anonimen

Di kdaj pa lahko kolesariš na sobnem kolesu? na kaj moraš biti pri rekreaciji pozoren?

clock-img

10.06.2009, 09:59

clock-img

giotti

pencil-img

1675

Di kdaj pa lahko kolesariš na sobnem kolesu? na kaj moraš biti pri rekreaciji pozoren?

Na sobnem lahko kolesariš praktično do poroda! Celo priporočljivo je!
Srečno user posted image

clock-img

10.06.2009, 13:36

clock-img

MAŠKA

pencil-img

1605

IZVIRNO SPOROČILO: giotti

IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA

Odloči se pa sama.

Maška, najprej žal mi je za ss. Drugače pa me zanima, v katerem tednu pa se je zgodil ss? Tudi jaz nikoli ne bi pomislila in niti ne verjamem, da bi do ss-ja prišlo zaradi kolesarjenja, sploh zgodnji ss, ko je pikica še tako majhna ... Zakaj, čemu, ne vidim nobne logične razlage oziroma povezave user posted image
Če si zgodaj splavila, je to bilo zelo verjetno zaradi kromoskomske napake pri plodeku.

Splavila sem točno pri dopolnjenih 8. tednih. Saj pravim, najbrž ni bil to razlog, ampak ko daš enkrat to izkušnjo skozi, si potem ne upaš ničesa več tvegati. Je pa moja prijateljica, ki je tudi noseča vprašala svojo G, če lahko kolesari in ji je odsvetovala - zaradi tresljajev.
Lahko povem še to, da sem potem splavila še enkrat, takrat nisem kolesarila in nič takšnega počela. Tako da ne vem... vsaka se odloča sama.
Zdaj sem zopet v 9. tednu, tokrat imam rizično nosečnost zaradi preteklih ss in slabokrvnosti, odsvetovali so mi vse športe in napore, dovoljeni so mi edino sprehodi.

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem