writing-img

nosečnost in prahrana

clock-img

24.10.2008, 19:36

clock-img

sabsa

pencil-img

331

Pozdravček!

Sem čisto "friška" nosečka in do sedaj nisem pazila na prehrano. Danes pa sem se malce poglobila, kaj jesti in kaj ne in opazila, da odsvetujejo sire, sveže meso, morsko hrano ... Jaz pa sem ta teden jedla sir topljenec, pred 14 dnevi pa biftek in plesniv sir. A sem naredila veliko napako? 

clock-img

24.10.2008, 19:40

clock-img

Anonimen

na hitro in da zastopiš: jej vse kar ti paše

clock-img

24.10.2008, 19:44

clock-img

onur

pencil-img

2700

Po mojem pa ne jej lih vsega, zaradi bakterij s katerimi se lahko okužiš. Sveže mesnine, plesnivi siri, ...

clock-img

24.10.2008, 19:44

clock-img

Miška2006

pencil-img

2585

Se pridružujem Anonimni. Vendar z dodatkom, da se izogibaj francoski solati, tatarskemu bifteku in svežim - ne predelanim salamam... (toksoplasmoza)

clock-img

24.10.2008, 20:29

clock-img

Netopirčy81

pencil-img

1327

Jest sem jedla vse, biftka pa tko al tko ne jem. In je blo vse ok.Glej, da bo zdravo!

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

clock-img

25.10.2008, 16:05

clock-img

Vrtnica79

pencil-img

6377

Jaz sem jedla vse, pri tistem ki pa kao "škoduje" pa ne pretiravajuser posted image .

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

clock-img

25.10.2008, 16:44

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: Vrtnica79
pri tistem ki pa kao "škoduje" pa ne pretiravajuser posted image .

Sori, zame je to butast odgovoruser posted image . Če škoduje, pol je vseeno ali poješ malo ali pa pretiravaš in se nažreš. Če poješ eno strupeno gobico, je vseeno če bi jih za cel krožnik, če poješ en košček sira z listeriozo, je vseeno če bi cel paket sira pojedla.

Sabsa tu se sama odloči ali boš jedla ali ne, pa ne poslušaj drugih. Po tolkih letih matranja da si prišla do svojega zaklada, bi se jaz raje odpovedala taki hrani (jaz sem se in mi ni žal), saj si ne bi nikoli oprostila, če bi se meni ali malčku kaj zgodilo, pa tudi ne vem ali bi še imela tako srečo in še 1x zanosila. Hrane je ogromno in če se odpoveš surovemu meso, surovim jajcam (domača majoneza, tiramisu...), plesnivim in svežim sirom, domačemu mleku, školjkam.... se ne bo svet podrluser posted image .

clock-img

25.10.2008, 17:30

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Vrtnica79
pri tistem ki pa kao "škoduje" pa ne pretiravajuser posted image .

Sori, zame je to butast odgovoruser posted image . Če škoduje, pol je vseeno ali poješ malo ali pa pretiravaš in se nažreš. Če poješ eno strupeno gobico, je vseeno če bi jih za cel krožnik, če poješ en košček sira z listeriozo, je vseeno če bi cel paket sira pojedla.

Sabsa tu se sama odloči ali boš jedla ali ne, pa ne poslušaj drugih. Po tolkih letih matranja da si prišla do svojega zaklada, bi se jaz raje odpovedala taki hrani (jaz sem se in mi ni žal), saj si ne bi nikoli oprostila, če bi se meni ali malčku kaj zgodilo, pa tudi ne vem ali bi še imela tako srečo in še 1x zanosila. Hrane je ogromno in če se odpoveš surovemu meso, surovim jajcam (domača majoneza, tiramisu...), plesnivim in svežim sirom, domačemu mleku, školjkam.... se ne bo svet podrluser posted image .

Se strinjam.

clock-img

27.10.2008, 08:22

clock-img

dana

pencil-img

1395

Hrane je ogromno in če se odpoveš surovemu meso, surovim jajcam (domača majoneza, tiramisu...), plesnivim in svežim sirom, domačemu mleku, školjkam....

OK, za vse kar je našteto mi je znano, da ni priporočljivo v nosečnosti, ne vem pa kaj je narobe z domačim mlekom? Saj ko je prekuhano nima kaj škoditi, al se motim?  

clock-img

27.10.2008, 08:55

clock-img

acitak

pencil-img

745

mogla popravit...tolk napak...

...tk a glede tega ni panike, sam v zmernih kolicinah, isto kot skoljke pa plesnive sire...user posted image

< Sporočilo je popravil acitak -- 27.10.2008 8:57:22 >

12.01.2009 se nama je pridružil Niko
20.12.2011 pa se nam je pridružila Mia

clock-img

27.10.2008, 09:48

clock-img

Anonimen

Domače mleko lahko piješ, vendar ga moraš prej prekuhati, da uničiš vse mikrooragnizme: se pravi, da naj vre vsaj 2-3 min.

Toksoplazma: zaradi nje se izogibaj surovemu mesu (biftek), suhim mesninam (salame - sploh domače, pršut), dobro sprei sadje in zelenjavo. OK, tle ene pravijo, da jedo suhe mesnine in da je bilo vse OK. Lahko, da bo pri tebi tudi, vseeno pa obstaja možnost, da imaš prav ti smolo in s tako prehrano dobiš tokso. Tu je stvar odločitve. Jaz sem pred nosečnostjo jedla vse, božala mačke, pa nisem dobila tokse. Ker pa se sedaj v nosečnosti zavedam, da obstaja možnost, sem se odločila, da se bom temu raje izogibala. Če bi bil to res sam lari-fari, ne bi po forumih brale tudi o primerih, da so se nosečnice okužile s tokso. Baje je največji vir okužbe s tokso s prehrano in ne z mačkami in njihovimi iztrebki.

Listerioza: surovo meso, nepasterizirano mleko, nepasterizirani siri (večinoma gre tle za sveže, mleda sire; čeprav najdeš tudi sveže sire, ki so pasterizirani)

Izogibaj se tudi plesnivim sirom, svežim jajcam, školjke so polne toksinov in je že nasploh priporočljivo zmerno uživanje.

Več o listeriozi in toksoplazmi na: http://www.ringaraja.net/forum/pr%C5%A1ut%2C_suhe_salame%25%25%25/m_3132912/tm.htm

clock-img

27.10.2008, 09:50

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: dana

Hrane je ogromno in če se odpoveš surovemu meso, surovim jajcam (domača majoneza, tiramisu...), plesnivim in svežim sirom, domačemu mleku, školjkam....

OK, za vse kar je našteto mi je znano, da ni priporočljivo v nosečnosti, ne vem pa kaj je narobe z domačim mlekom? Saj ko je prekuhano nima kaj škoditi, al se motim?  

Prekuhano ne škodiuser posted image .

clock-img

27.10.2008, 09:52

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Pa tukaj je še enkaj govora o sirih in listerioziuser posted image   http://www.ringaraja.net/forum/m_3296765/mpage_1/key_/tm.htm#3303689

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem