IZVIRNO SPOROČILO: BiserVal
Pozdravljene,
zanima me ali je res 40 let že tako pozno za ponovno nosečnost. Kljub temu, da si to še enkrat zelo želim, me obdajajo precejšnji dvomi,
predvsem zaradi pritiskov iz okolice.
Tudi moža zaenkrat ne uspem prepričati. Tudi on vidi same strahove.
Sama v tem čustvu, zavedajoč da pri teh letih je vsak mesec pomemben,.
Zanima me ali je bila katera v tej vlogi in kako ji je uspelo iti skozi to obdobje ali pozitivno ali negativno.
Hvala za odgovore.
Ojoj. Komaj verjamem, da so še ljudje, ki tako pomembne odločitve, kot je še en otrok v družini, pomislijo na okolico?

Nič te ne obsojam, ampak pri teh letih, bi se že davno lahko požvižgala na to, kaj si mislijo drugi. če sta s partnerjem redi za še enega otroka, nimaš kaj tuhtat!
Je pa res, da so nekatere ženske pri 40tih že videti prave stare mame, medtem ko se pri drugih starost tud slučajno ne pozna. ne fizično, ne psihično.
Jaz sem zdaj tretjič noseča (drugi otrok) in bom letos stara 40. Ta nosečnost je izredno težka, v primerjavi s prvo, ki sem jo doživljala malo čez dvajset, ampak težko rečem, da je to zaradi starosti. Slabost pesti tudi mlade, krvavitve isto, utrujenost prav tako, sladkorna bolezen je res mogoče malo pogojena s starostjo, ampak jo imajo tudi mlajše, sicer pa se otroka strašansko veseliva in če primerjam psihično pripravljenost na otroka pred skoraj 20 leti in zdaj, sploh ni primerjave. Tokrat je stokrat boljše!!!
Če bo vse tako kot mora bit, bova šla zagotovo še po enega
za vse ostale dileme, češ ko bo otrok polnoleten, boš ti že prot 60tim, se enostavno ne oziraj! otroci se ne delajo po nekih nenapisanih pravilih, otroci se delajo iz ljubezni in se jih z ljubeznijo tudi vzgaja. pa naj bo to pri dvajsetih ali štiridesetih!
srečno!