writing-img

nova služba in dopust

clock-img

23.02.2010, 17:53

clock-img

Matejusska

pencil-img

172

Po izteku porodniške bom z 29.3. začela delat v novi službi. Zanima me, ali mi, glede na to, da bom začela šele z 29.3., pripada celoten dopust za leto 2010? Kaj pa regres?

Koliko dni dopusta dobim za otroka (to je prvi otrok)?

Hvala!

clock-img

23.02.2010, 21:47

clock-img

analucija

pencil-img

389

ja ti pripada oboje. 

clock-img

23.02.2010, 21:48

clock-img

analucija

pencil-img

389

pri nas je tako da za vsakega otroka pridobiš 1 dan dopusta.

clock-img

24.02.2010, 15:15

clock-img

itata

pencil-img

2382

dopust in regres ti pripadata, ampak dopust lahko (formalno oz. če se ne dogovoriš drugače) koristiš po preteku 6 mesecev, torej septembra. regres ti pa načeloma potem konec leta nakažejo, pa to ti lahko nakažejo sorazmerni del torej za 10/12, ker si 10 mesecev v letu zaposlena.
so pa nekateri delodajalci bolj fleksibilni kot drugi. mi imamo kolektivni dopust, torej ga koristiš takrat, ne glede na to če se zaposliš 3 dni pred kolektivnim... regres pa če si zaposlen januarja dobiš junija, če se zaposliš po 1.2. ga pa nakažejo konec leta. sam to ma vsak malo drugače interno urejeno.

www.pravni-nasvet.si

clock-img

24.02.2010, 15:17

clock-img

itata

pencil-img

2382

po zakonu ti pripada minimalno 4 teden dopusta + 1 dan za vsake 5 let delovne dobe + 1 dan za vsakega otroka mlajšega od 15 let. pa potem še dodatni dnevi če si nočni delavec ali starejši od 50 let. ostalo pa ti lahko pripade še dopust na izobrazbo dajo kakšni kakšen dan ali pa na težke pogoje dela - to je pa lahko še v kolektivni določeno. kar sem na začetku napisala pa je strogi minimum.

www.pravni-nasvet.si

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem