writing-img

nuhalna svetlina - vaginalno?

clock-img

25.02.2008, 11:22

clock-img

pikica1979

pencil-img

71

Pozdravljene,

Zanima me, kako so vam opravili nuhalno svetlino. Vaginalno ali pač "prek trebuha" ? Pri meni je imela težave, ker prek trebuha ni ničesar videla, prav tako moja ginekologinja. Pojasnili so mi tudi, da je maternica obrnjena v nasprotno smer - bolj proti trtici ( ne vem strokovnega izraza); zato me tudi spodnji del križa boli.  Res je, da imam ze od prej nekaj kg preveč. A ima katera takšne izkušnje. Kaj je problem kg ali obrnjenost maternice?

Hvala

clock-img

25.02.2008, 11:24

clock-img

Anonimen

Po moje bolj obrnjenost otroka. Vsaj meni je tako rekel G, ki mi je NS naredil vaginalno. Ali pa sem ga vsaj jaz tako razumela.

clock-img

25.02.2008, 11:24

clock-img

sayuri

pencil-img

6383

Jaz sem imela NS preko trebuha. Včasih pa naredijo tudi vaginalno - če preko trebuha ne more "priti" do otročka in izmeriti vse potrebno.

clock-img

25.02.2008, 11:27

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Tudi jaz sem obakrat imela NS prek trebuha.

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

25.02.2008, 11:36

clock-img

Nika v službi

pencil-img

5222

Dr. Pušenjak mi je naredil NS preko trebuha, pa imam oz. sem imela v času nosečnosti kar krepko preveč kg.
Mogoče tudi aparature niso najbolj kvalitetne, pa se slabše vidi.

clock-img

25.02.2008, 11:42

clock-img

lutka

pencil-img

1323

Tudi pri meni je naredila nuhalno, vaginalno. Sicer je najprej poskusila preko trebuha , vendar se en plod ni videl vredu ( dvojčki) zato mi je potem naredila še vaginalno nuhalno svetlino.

lp

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

clock-img

25.02.2008, 12:47

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Prvič mi je NS delal Pušenjak prek trebuha. V drugič mi je pa v njegovi ordinaciji delala NS dr. Šajina Sitar. Ker ni uspela prek trebuha mi je vaginalno. user posted image me je bolel. Ona je pa cel pregled sopihala. AH kje je ta otrok, ahhhhhhh a bo kej,............ Pa z UZ me je po matr. vratu drezala, da bi se ji otrok ja obrnil, da bi lahko izmerila.

Tko da ni problem kilaža al pa Uz, po moje je blj spretnost dr.

clock-img

25.02.2008, 12:57

clock-img

NinKa

pencil-img

946

Prvič mi je dr. Strahova naredila vaginalno. Sem bila presenečena, ker mi je prvotno bilo rečeno, da je normalen UZ preko trebuha.

Sedaj drugič mi je pa dr. Pušenjak naredil normalno preko trebuha.

Po moje se G. odločijo za eno ali za drugo varianto glede na to, koliko se vidi. Če se preko trebuha slabo vidi, se naredi pač vagialno.

clock-img

25.02.2008, 13:01

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Meni so delali 2x preko trebuha. Dokler nisem tu gor prebrala, sploh nisem vedela, da se dela tudi vaginalno, če se preko trebuha ne vidi.

clock-img

25.02.2008, 18:17

clock-img

eya

pencil-img

4615

Meni jo je naredila kar preko trebuha.

clock-img

25.02.2008, 18:30

clock-img

Anonimen

Imam popolnoma isti problem...  kg in maternica čist zadaj user posted image user posted image

Nuhalno so mi naredili vaginalno. Plod je bil vaginalno zelo dobro viden in vse podatke je z lahkoto pridobil.
Tudi spol mi je napovedal in so ga na morfi samo še potrdili...

clock-img

25.02.2008, 19:53

clock-img

Aurea

pencil-img

1232

Sprva je G poskušal normalno, potem pa se user posted image  ni in ni hotel pravilno obrniti, zato je bilo potrebno še vaginalno.

clock-img

25.02.2008, 20:04

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Pikica meni so tudi delali vaginalnega, ker gin. ni mogel lepo zmeriti svetline preko trebušne votline.
Nazaj obrnjeno maternico sem imela tudi jaz. V pravilno položaj se je postavila po 12.tednu. Pušenjak pravi, da imajo maternico obrnjeno nazaj prej suhe žensko kot močnejše...user posted image KOliko kg pa imaš? Jaz sem ob zanositvi imela na 178cm/65kg.

clock-img

25.02.2008, 20:27

clock-img

*medica*

pencil-img

570

men je tud naredu vaginalni pregled..ker prek trebuha ni nič videl..ampak nimam problemov z maternico temveč sem pač mal bol salasta čez bušijauser posted image user posted image ..

clock-img

26.02.2008, 08:23

clock-img

cleopatra

pencil-img

215

men je Pušenjak delal vaginalno, ker se preko trebuha resnično nič ni videlo, samo neke sence, pa sem bila takrat čist brez odvečnih kg, zdaj pri drugem mam naslednji teden in upam, da se bo čez trebuh več videlo

clock-img

26.02.2008, 09:09

clock-img

pokaa

pencil-img

36

Maternica je pri ženski lahko obrnjena naprej(aVF) ali nazaj(rVF). Nazaj jo ima četrtina žensk in to nima nikakršne vezes kilogrami, take so pač anatomske možnosti, tako kot ima en majhen drug pa velik nosuser posted image .
NS se dela z vaginalnim Uz kadar se plodek pač prek trebuha ne vidi in tudi tu ne odločajo kg ampak tip tkiva ki ga imaš na trebuhu, tud pri suhicah se včasih ne vidi nič ker so taki odboji.
Tako da ne skrbi, če ne gre zgoraj gre pa vaginalno, glavno je da to lepo opraviš in da so rezultati dobriuser posted image .

clock-img

27.02.2008, 18:55

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Pokaa, maternice nisem imela obrnjene nazaj do 3.nosečnosti. V mojem primeru torej ne drži tvoja teorija o anatomiji. Pušenjak pa je v eni temi nekoč odpisal da je to praviloma pogostejši pojav pri suhicah.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem