writing-img

očetovski dopust, drugačen naslov

clock-img

09.11.2007, 21:13

clock-img

boco

pencil-img

49

Mene pa zanima, če lahko oče otroka uveljavlja očetovski dopust, če nisva prijavljena na istem naslovu? Katere obrazce pa je potrebno izpolnit in pa kdaj (še pred porodom ali po)?

Pa isto vprašanje se mi poraja še pri zavarovanju otroka- je lahko otrok zavarovan po očetu, če nima enakega naslova?

Hvala vsem za odgovore!

clock-img

09.11.2007, 21:33

clock-img

Ninica

pencil-img

900

lahko uveljavlja dopust in tudi otrok je lahko zavarovan po njem

LP, Ninica

clock-img

09.11.2007, 21:47

clock-img

Še ena T

pencil-img

318

Pojdita na CSD in vprašajta, tam lahko tudi podpišeta očetovstvo, če nista poročena, potem pa ne bo nobenih težav...

clock-img

09.11.2007, 22:19

clock-img

vlak

pencil-img

43

Lahko uveljavlja ocetovski dopust.

clock-img

10.11.2007, 08:52

clock-img

Anonimen

Očetovski dopust je odvisen od priznanja očetovstva, ne od naslova stalnega ali začasnega bivališča. Torej je odgovor - ja, lahko ga koristi, če bo otroka priznal.

Za zavarovanje pa velja enako - otroka lahko zavaruje katerikoli od staršev, če sta oba zaposlena. Če je samo eden, ga ponavadi zavaruje tisti, vendar tudi to ni nujno (je pa pametno).

Sem pa slišala, da pri zavarovanjih otrok prihaja do problemov, kadar se starša razideta in otrok ostane pri brezposelni materi (njeno skrbništvo), zavarovan je pa po očetu, s katerim mati in otrok npr. nimata stikov. To moram pa še malo raziskati.

clock-img

10.11.2007, 10:54

clock-img

kawasakica

pencil-img

1311

očetovskega si uredita pred porodom

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem