writing-img

očetovski dopust

clock-img

24.05.2005, 11:08

clock-img

miha_b

pencil-img

104

Pozdrav

Mene pa zanima ali je oče otroka upravičen do očetovskega dopusta v vsakem primeru, se pravi tudi če živita ločeno, vsak na svojem naslovu, in je mati obravnavana kot samohranilka?
Ter kdo o tem odloča? Mogoče CzaSD.

najlepša hvala

clock-img

24.05.2005, 11:15

clock-img

Anonimen

Ne, v tem primeru oče ni upravičen do očetovskega dopusta. Tudi do odstotnosti iz dela za nego otroka ne.

clock-img

24.05.2005, 11:24

clock-img

tulipan

pencil-img

94

Jaz pa mislim, da če je otroka priznal, je upravičen do očetovskega dopusta ne glede na to, kje živi, do dopusta za nego otroka ( bolniška) pa ne, saj se smatra, da za otroka skrbi le mati.

clock-img

24.05.2005, 11:31

clock-img

Anonimen

Citat iz Državnega portala Republike Slovenije:
Očetje so upravičeni do očetovskega dopusta. Delno plačilo dopusta zagotavlja država.
Oče v določenih primerih nima pravice do očetovskega dopusta (npr. če mati rodi mrtvega otroka, če mu je odvzeta roditeljska pravica oziroma so prepovedani stiki z otrokom ali če otrok živi pri materi ali pri drugi osebi ter oče ne varuje in ne neguje otroka).

clock-img

24.05.2005, 11:54

clock-img

tulipan

pencil-img

94

Hm, to bo držalo, vendar poznam par očetov, ki na papirju ne živijo skupaj z mamicami in otročkom, pa očetovski dopust pridno koristijo, bolniške za otroka pa ne morejo....:zmeden:

clock-img

24.05.2005, 13:47

clock-img

**Petra**

pencil-img

1351

Oče ima pravico do očetovskega dopusta, samo CSD-ju moraš dostavit zapisnik o priznanju očetovstva ter da bo v času očetovskega dopusta negoval otroka.

Najbolje, da se obrneš na CSD, kjer dobiš vsa navodila ter formularje, ki jih je potrebno izpolniti.

Veliko sreče!!!!!!!!!!!!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem