writing-img

obrat otročka po 34t

clock-img

19.05.2005, 06:47

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

Lep pozdrav vsem..

Sem v 34t in včeraj so na UZ ugotovili, da je naš malček v medenični vstavi oz. z ritko dol.. Vem, da imam še veliko časa, da se obrne, zanima me pa, ali je res (po govoricah nekaterih), da bi sedaj že čutila ta obrat oz. ko bi se obračal, ker je toliko velik - nekatere pravijo, da celo boli...

Pa še to - naš :angel: je po besedah G "nekoliko večji" (prehiteva v velikosti in teži za 2,5t) - je za to še večja verjetnost, da bi občutila, če bi se začel obračat??

Ima katera izkušnje s tem?

Hvala za odgovore..

clock-img

19.05.2005, 07:46

clock-img

mammy26

pencil-img

634

Pozdrav še iz moje strani!

Sem v 39t in naša :duda: se ni obrnila pravilno in je prav tako v medenični vstavi.

Jaz čutim samo da se želi obrniti, a ima žal premalo prostora. Čutiš pa potem kako je obrnjen, saj ima, vsaj naša, glavico točno na desni strani, pod mojo prso in brce čutim vedno spodaj, kjer ima nogice.

Lahko da se še bo obrnil, če je v določen položaju ti lahko pri 37t naredijo zunanji obrat. Pri naši to ni prišlo v poštev, saj ima skoraj pokončno sedečo držo.

Sedaj pa je že tako prevelika oz je že skoraj pripravljena na zunanji svet.

lp, :nosecka: 38t 1/7

clock-img

19.05.2005, 08:00

clock-img

Margareta

pencil-img

872

Pozdravljena,

Jaz sem obrat otročka močno čutila, v glavnem točno sem vedela, kdaj je na glavo skočil:bravo: Je bil res tak močan zasuk, pa odrivanje z nogicami kot da mi hoče narediti luknjo sredi trebuha.
Tvoj pa ima še nekaj časa, da se obrne.:rozica::rozica::rozica:

clock-img

19.05.2005, 08:50

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Jaz sem zelo čutila, bilo je pa po 37. tednu, ne spomnim se točno, ampak zelo pozno. Je imel tako telovadbo notri, da sem rekla, če pa to ni to, potem pa nič ne rečem. Je pa tudi sicer vsak dan ful brcal, tako da vseeno nisem bila 100% v obrat, dokler ni začel kolcat spodaj. No, pa UZ je tudi povedal svoje. Pa je bil moj tudi velik in težek (4kg, 54cm), pa se ni nič prej rodil, pravzaprav 5 dni čez rok.

clock-img

19.05.2005, 10:25

clock-img

NinaŠ

pencil-img

5709

Anže se je obrnil nekje med 35. in 36. tednom - kdaj točno pa ne vem, ker nisem čutila (zgleda, da je bilo ponoči?).

clock-img

19.05.2005, 14:12

clock-img

pegy

pencil-img

254

Naša mala pupika je bila v 38 tednu obrnjena z glavico dol ,ko je bilo treba pa it rodit je pa že bila v prečni legi ,kdaj je to naredila pa nimam pojma in tudi nič nisem čutila.Rodili pa smo na koncu z CR.
VELIKO SREČE :rozica::rozica::rozica:

clock-img

20.05.2005, 01:18

clock-img

Pika10

pencil-img

159

Jaz sem tudi nekje pri 34 tednu zvedela, da se še ni obrnil in za obrat je bilo prepozno, kajti porod se je sam začel v 37 tednu. Voda mi je odtekla in po devetih urah porodne je sledil CR. Čimprej si zrihtaj zunanji obrat, če je to sploh zdravo?

clock-img

20.05.2005, 18:46

clock-img

kimi

pencil-img

3836

Jaz pa sem slišala da se jih veliko obrne tik pred porodom

clock-img

20.05.2005, 18:51

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

oj...men se je Zara obrnila v 36 tednu...in ja,obrat sem full čutila,ampak prijetno... kot eno centrifugo...prov fajn doživetje...
In ne boli,prvič slišim,da bi katero bolelo,je pa vse možno...

clock-img

20.05.2005, 19:23

clock-img

Gina

pencil-img

12402

O, Zara, jaz tudi nisem pred 3. nos. nikoli niti slišala, da bi katero brcanje otroka bolelo. Jaz sem pa na trenutke jokala od bolečine. Tako me je bolelo, mali pa je ure in ure skupaj brez prenehanja tolkel s tako silo, da sploh opisati ne morem, tako je bolelo. Do tega je prišlo po moje zato, ker je imel mali dovolj prostora, pa ful plodovnice, no vsaj jaz tako sklepam. Sam obrat ni bolel pol toliko.

clock-img

20.05.2005, 19:43

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

A resno??
A da je to možno...

clock-img

21.05.2005, 21:01

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

JA, MENE JE ZELO BOLELO IN JE TRAJALO VSAJ 2 URI. sE JE PA OBRNILA ŽE V 7 MESECU.

clock-img

24.05.2005, 07:55

clock-img

smrka

pencil-img

3582

Mene pa zanima, ali bi pustile da vam "dohtarji" zunanje obracajo otroka? Jaz osebno nebi, rajsi carski rez.

smrka
:nosecka: 32t

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem