IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Sofi
Se mi zdi veliko lažje, če jaz moja fanta (4,5 in 5,5) ubogam na prvo besedo
, se izognemo dretju.
Ojoj, a se hecaš? Vzgoja po liniji najmanjšega odpora? Nikoli ne bosta vedela kdo je straš in kdo otrok.
Govora je o uboganju na PRVO besedo in napisala sem kaj bi bilo najlažje, ne pa da to tudi prakticiramo. Treba je brati tudi med vrsticami

.
Uboganje na prvo besedo je pa tako: včasih se tudi to zgodi, ampak ko je situacija bolj pestra npr. ko je več razigranih otrok na kupu in se začne divjanje, so otroci tudi bolj neposlušni in ne vem mogoče v tistem zanosu niti ne slišijo, mogoče samo nočejo slišati, ampak takrat na PRVO besedo ne palijo. Tudi na drugo ne, če je izrečena z mirnim tonom, takrat je pač treba malce glas povzdigniti.
Zelo hecno se mi namreč zdi uboganje na prvo besedo - a to kje obstaja, mslim, da bi vedno tako bilo?
Tekmovanje v nekih zadevah npr. pospravljanje igrač se mi zdi o.k. in tudi izvajamo, samo to še ni uboganje na prvo besedo.
So pa okoliščine, ko tudi tega ni mogoče izvajati npr. en dan otroku kupiš lučko ko greš iz vrtca, drugi dan pa ne (ker je grdo vreme ali pač ne želiš, da to ne postane rutina), pa trmari, da bi jo, ker jo je včeraj lahko. Kako boste pa tukaj tekmovale? Ne vsekakor ne ubogam jaz na njegovo prvo besedo, ampak ne odstopim, če se nekaj odločim.
Pa še, tole tekmovanje je za majhne otroke, mislim, da je kaj takšnega pri otrokovem desetem letu nekako nerealno, tako, da jih je treba prej že naučiti, da je treba sodelovati.