writing-img

otroški dodatek

clock-img

30.05.2005, 16:22

clock-img

Bela

pencil-img

731

Še eno prašanje mam:
porodniška mi je potekla in ostrala sem brezposelna...zanima pa me kako naj uveljavljam otroški dodatek in v kakšni višini bil lahko bil.

Z partnerjem nisva prijavljena na istem naslovu in bi se prijavila kot mama samohranilka.
Zanima pa me sledeče...porodniški sva koristila oba, jaz 3 mesece, moj pa 4 mesece in ostalih 5 mesecev je šlo v dobroimetje.a ima vezo, to da sva koristila oba porodniški pri moji prijavi samohranilke in sem upravičena za otroški dodatek.
Ne spoznam se preveč na te zadeve, zato prosim za pomoč...hvala

clock-img

30.05.2005, 17:03

clock-img

tinatona

pencil-img

2613

Haj!

Če je on podpisu očetovstvo, potem se ne moreš prijavit kot samohranilka... Žal!

LP Tina :rozica:

clock-img

30.05.2005, 17:22

clock-img

Bela

pencil-img

731

Pol pa nč, ker ga je podpisau:(...
kaj pa otroški dodatek, a ga sploh dobim, ker ma moj partner dokaj dobro plačo?

clock-img

30.05.2005, 17:27

clock-img

Bela

pencil-img

731

...ma neki ne štekam:zmeden2:
Moja prijateljica je ločena, dobiva preživnio, otroški dodatek in je vseeno samohranilka...kako pa to?

clock-img

30.05.2005, 17:38

clock-img

tinatona

pencil-img

2613

Sej boš ti tudi dobila otroške doklade, samo bodo pač nižji. Jaz sem sama za vse in dobim dokladov 9000 - ker sem mela lani precej dobro službo.

clock-img

30.05.2005, 17:41

clock-img

*maja

pencil-img

2075

To nima nobene veze, če je očetovstvo podpisano. Ravno tako se lahko prijaviš kot samohranilka, vendar moraš potem še z očetom urediti preživnino...

clock-img

30.05.2005, 17:57

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Moraš ga tožit za preživnino. Tega se ne da več urejati na socialni. Potem te obravnavajo kot samohranilko. Če ti ni zoprno partnerja zatajit za tistih nekaj jurjev...pa če ti ni zoprno, da bo otrok razlagal v vrtcu o očku in mamici, kaj ste skupaj počeli, ti boš pa kao samohranilka. Poleg tega te potem on ne more uveljavljati kot olajšavo pri svoji dohodnini. je za razmislit.

clock-img

30.05.2005, 22:04

clock-img

Anonimen

Jojjjjjj...
Samohranilka ne moreš biti, lahko se prijaviš kot enostarševska družina.

clock-img

30.05.2005, 22:15

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Meni se to vse zdi enako. V vsakem primeru se prikazuje, kot da je sama. Samo da ima v primeru enostarševske družine preživnino, v primeru samohranilke pa ne. Samo kako naj si izmisli, da je mož umrl ali se odselil v Afriko, ali kaj:)-:)- No, ampak v bistvu vsi vemo, o čem govori.:) Gekko, jaz te čisto razumem, ker je itak tole vse zelo mimo.

clock-img

30.05.2005, 23:52

clock-img

Bela

pencil-img

731

hvala...bom še razmislila:)

clock-img

31.05.2005, 19:12

clock-img

india

pencil-img

5342

Bela, za informativni izračun otroških dodatkov pa greš na stran CSD Šiška, tam je en link.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem