IZVIRNO SPOROČILO: Nalin
To je ekstenzijski vzorec.
naš 6m je isti, rokice so tudi zelo trde in še vedno močno stiska pestke. V RA in fizioterapevtka niso ravno navdušeni, ker se pri nas stanje nikakor ne izboljša. Po vsej verjetnosti bomo morali še na delavno terapijo.
Vsekakor morata v RA ambulanto, ker tole sploh ni vredu.
našo malo so poslali pri 3m v RA - no na vrsto smo prišli šele po mesecu in pol, potem za smo še 2 tedna čakali na prvo fizioterapijo. vmes pa smo 5x obiskali privat fizioterapijo.
ko smo prišli do fizioterapevtke na napotnico pa je rekla, da sploh ne ve zakva so nas poslali k njej, ker stiskanje v pest itak samo izveni in da pozna tud otroke, ki se plazijo s stisnjenimi pestmi pri 9mesecih....
no glede stiskanja pesti se je pri naši mali začelo popravljat - se mi zdi da je še najbolj pomagala vaja, da ji dajem plastično žogico, ki je v velikosti tenis žogice, tako da mala prijemlje žogico z odprtimi dlanmi.
nevroterapevtka je rekla da je to dobro, ker s tem mala odpira celo rokico in tudi palec odpira navzven - druge vaje sicer spodbujajo odpiranje rok, ampak palček ostaja skrčen.
glede RA pa je moje mnenje da oni samo ocenijo stanje, potem pa ti v pol ure natrosijo nekih vaj, za katere nisem 100% da jih pravilno izvajam...mi se trudimo da bi obiskovali privat nevrofizioterapevta cca 3x mesec, ki bi z malo dela zahtevnejše vaje - jaz se zraven veliko naučim, kaj sploh je nepravilno vedenje in kako ga popravljati, vaje poskusim delati doma in če za katere nisem ziher na naslednji terapiji vprašam če jih pravilno izvajam. se mi zdi pomembno da malo redno obravnava strokovnjak, ker če bi blo tok preprosto izvajati te vaje, potem loh tud jst odprem eno privat delavnico naslednji teden...