writing-img

platfus

clock-img

04.08.2009, 14:36

clock-img

december06

pencil-img

624

Kdaj veš da ima otrok platfus in kdaj/kako ukrepat? Naš skoraj 2-letnik bi ga naj imel (babice).

clock-img

04.08.2009, 14:45

clock-img

Ajda A

pencil-img

117

Naša je stara 3 leta in sem jo 2 meseca nazaj peljala k P in sva dobile napotnico za v razvojno.

clock-img

04.08.2009, 21:33

clock-img

Anonimen

ma kaki platfus, pri teh letihuser posted image to so preživete teorije...

otrok še nima razvitega stopalnega loka, pa na podplatu ima maščobno blazinico, zato izgleda, kt da je stopalo plosko..no tud je, sam to ni platfus, to je normalno, tko ima večjo stopalno površino, kar pomaga pri hoji in ravnotežju. stopalni lok se oblikuje med 5. in 12. letom, po tem obdobju pa lohk govorimo o platfusu.

clock-img

05.08.2009, 07:44

clock-img

katarinas

pencil-img

891

Hvala za te informacije, meni tudi babica govori, da ima moj otrok pri letu in pol platfus...nisem vedela, da se to vidi šele po petem letu, zdaj moram še babicam povedat, da naj nehajo paničarit user posted image

clock-img

05.08.2009, 07:55

clock-img

Anonimen

ja, včasih je pač blo tako prepričanje, tudi od stroke, zato so otrokom obuvali te trde čevlje, z opetnikom in ottopedsko oblikovanim podplatom, da kao pomaga oblikovati stopalni lok. no, dons se ve, da je to bedarija, stopalni lok se oblikuje sam, tud tistim k nikol čevljev ne vidjouser posted image

vsi pa vemo kako so te starejše generacije - vsi prepričani, da tko kot so oni delali je sveto, sej so ja vsi preživeli in nič jim ne manjkauser posted image
pa na žalost se tud med zdravniki najde kak tak, k je pred 100leti naredil šolo in misli da s tem naredil vse, se drži tistih prepričanj kot pijanc plota, da bi kako dodatno izobraževanje opravil, se mu pa zdi izpod časti in nepotrebnouser posted image

clock-img

05.08.2009, 08:05

clock-img

katarinas

pencil-img

891

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

ja, včasih je pač blo tako prepričanje, tudi od stroke, zato so otrokom obuvali te trde čevlje, z opetnikom in ottopedsko oblikovanim podplatom, da kao pomaga oblikovati stopalni lok. no, dons se ve, da je to bedarija, stopalni lok se oblikuje sam, tud tistim k nikol čevljev ne vidjouser posted image

vsi pa vemo kako so te starejše generacije - vsi prepričani, da tko kot so oni delali je sveto, sej so ja vsi preživeli in nič jim ne manjkauser posted image
pa na žalost se tud med zdravniki najde kak tak, k je pred 100leti naredil šolo in misli da s tem naredil vse, se drži tistih prepričanj kot pijanc plota, da bi kako dodatno izobraževanje opravil, se mu pa zdi izpod časti in nepotrebnouser posted image

ja poznamo take... in to v tem stilu: Če sem tri otroke gor spravla, pa mende nekej vem, ne! Zato so bili moji večkrat užaljeni, če sem naredila kaj po svoje oz. če se mi po njihovo pač ni zdelo prav, pa tudi marsikaj se je spremenilo a ne.   user posted image

clock-img

05.08.2009, 09:19

clock-img

december06

pencil-img

624

Hvala punce. Ste tudi mene potolažle. In res, sedaj še babicam povedat, da naj nehajo težit s svojimi "pametnimi" nasveti, še za ostalo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem