writing-img

pogodbe, pogodbe

clock-img

21.11.2006, 20:35

clock-img

Anonimen

ker letoz končujem solanje, sva se s fantom odločila da bova imela user posted image . jaz bi se po koncanem solanju rada zaposlila... vendar me zdaj zaniam ce ve kaj vete kako je s temi pogodbami, ko jih podpises imas lahko user posted image , al kako,... ker koker vem je bilo vcasih da ko si podpisal pododbo, s tem podpisal da ne bos mel user posted image newem 3,4 leta, kako je sedaj s tem...
PROSIM ODGOVORE........

clock-img

21.11.2006, 20:43

clock-img

Anonimen

s tem podpisal da ne bos mel newem 3,4 leta,

baje, da je res lahko tako.. ampak to je kaznivo!!!!!

drugače pa tud mene zanima npr. kako je s tem.. npr. če imaš pogodbo za 1 leto, vmes pa zanosiš.. pogodba se avtomatsko prekine, ne?? če pa npr. hočejo podaljšati, ti pa lahko podaljšajo.. ali se motim??

clock-img

21.11.2006, 21:01

clock-img

pin

pencil-img

357

pozdravljene!
pa bre panike,,,,te klavzule "da ne bos imel otroka" niso kaznive,,,so pa NICNE
podpisite jih kljub temu...v kolikor bi v tem casu zanosila....PA CESTITAM V NAPREJ...DRZIM PESTI...pa je tako....v kolikor gres na porodniski dopust se pred koncem pogodbe o zaposlitvi za dolocen cas ti delodajalec najbrz ne bo podaljsal pogodbe....razen v primeru da bi te zelel drzat...MOZNOSTI SO MAJHNE....KLJUB TEMU.....mlada si samo enkrat in najbrz je zdaj tudi najprimernejsi cas....SLUZBE SO ZDAJ IN TUDI BODO.....otroka pa pri 45 ne priporocam
LP od pravnice

clock-img

22.11.2006, 08:28

clock-img

Anonimen

Pozdravljena,

ja se je dogajalo da so punce s tem tudi podpisale da ne smejo met otroka vendar je tako kot je napisala pin, ne more pa ti nič če zanosiš, lahko pa da te tudi vpraša kdaj imaš namen imeti otroka pa se ne podlagi tega odloči kaj bodo naredili. Jaz sem tudi diplomirala službo iščem od avgusta in sem danes povabljena na prvi razgovor pa bomo vidli kako pa kaj drugače pa še mam vedno namen v začetku drugega leta zanosit, bomo vidli kaj in kako bo danes.

LP

clock-img

22.11.2006, 13:58

clock-img

bodoča

pencil-img

908

Tudi midva delava na user posted image  pa čeprav sem dobila službo, no pogodbo podpišem decembra. Če bom slučajno ob podpisu pogodbe že user posted image  jim tega ne bom povedala, nameravam se v tisti 6 mesecih tolk izkazat, da mi bodo potem podaljšali pa če bom user posted image  ali pa ne user posted image .
Sem pa imela v oktobru tudi neko službo ogledano, pa se tam itak ni izšlo, sem pa takrat spoznala, da ne mislim več čakat z user posted image  na nobenga šefa in nobeno službo.
Tako da, če si pripravljena na bebico in ti finančno tud znese, kar pojdi v akcijo.

mojeustvarjanje

clock-img

22.11.2006, 14:01

clock-img

bodoča

pencil-img

908

Ko smo glih pri zaposlitvah. A mislite, da na zdravniškem pregledu za službo gledajo za nosečnost? user posted image

mojeustvarjanje

clock-img

22.11.2006, 15:18

clock-img

pin

pencil-img

357

OJLA!
nosecnost ni bolezen, na zdravniškem pregledu se je ne preverja....

lp

clock-img

22.11.2006, 20:49

clock-img

bodoča

pencil-img

908

Vem, da nosečnost ni bolezen. Vprašala sem pač, ker me zanima ali bi se neko podjetje sputilo tako daleč, da bi zdravniku naročilo, da naj to preverja na zdravniškem pregledu in bi se tako lahko izognili zaposlitvi user posted image .

mojeustvarjanje

clock-img

22.11.2006, 21:01

clock-img

majci23

pencil-img

159

ojla punce. ker sem jaz tudi v podobni situaciji me zanima koliko ste kaj stare? jaz sem 24. nekaterim se zdi da sm kr mlada za otroka (gledde na zdajsnje standarde), ampak meni se ne zdi tako.mam pa fanta, ki je stra 27 let in bi rad se malo pocakal z otrokom. kaj v tem primeru?

clock-img

22.11.2006, 23:19

clock-img

madonna

pencil-img

5

Ja, 24, res si kr mlada, sam če si želiš, zakaj pa ne. Jaz sem sicer dve leti starejša od tebe, pa sem tudi že malo razmišljala o otročku, potem sva pa s fantom ugotovila, da bi prej rada še vsaj malo potovala po svetu, zato bova malo še počakala. Saj je fajn imet user posted image , samo se je treba najprej naužiti brezskrbne mladosti, potem pa veselo na delo.

Čimbolj uživaj življenje, pa saj je vsako obdobje v bistvu lepo, a ne. Samo lepo po vrsti.

Ajd, pa velik sončka!

clock-img

23.11.2006, 08:01

clock-img

pin

pencil-img

357

ne..delodajaleci tega ne preverjajo,,,,,saj te vprasajo in na tvojem obrazu vidijo reakcijo. Tudi če bi bila noseča lahko mirno poveš, da nisi. Kaj pa jih briga. Tudi izgovor imaš zmeraj: za nosečnost nisem vedela....

Pa še nekaj...na razgovoru za zaposlitev nikoli ne povej, da boš imela otroka čez 2 ali 3 leta. Povej enostavno, da o otrocih še nisi razmišljala....Sicer pa tako ali tako nimate zagotovila, da boste sploh kdaj imele otroka....ŽAL OBSTAJA TUDI TA MOŽNOST....bodite pridne....

clock-img

23.11.2006, 13:46

clock-img

bodoča

pencil-img

908

Hey!
Pin, hvala za odgovor. Razmišlajm pozitivno in upam, da se mi uresničita obe želji, postati mamica in dobiti službo.
Saj nikoli ne veš kaj te čaka, v moji prejšnji službi so naprimer po preteku pogobde eni sodelavki podaljšali, pa je bila user posted image  in so to vedeli, drugi pa niso podaljšali (ta ni bila user posted image ). To me navdaja z upanjem, da niso vsi delodajalci proti user posted image  in da eni dejansko gledajo tudi na kakovost dela, ki ga nekdo opravlja.

mojeustvarjanje

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem