writing-img

porodniška

clock-img

27.05.2005, 06:55

clock-img

Udb

pencil-img

5380

Vem da se pri izračunu porodniške upošteva povprečje plač zadnjih 12 mesecev pred porodniško. Ker sem v tem času prejela tudi 13.plačo, me zanima, če se šteje tudi ta!! Ker za davčno napoved, je bila tudi ta "božičnica" šteta med plače! Kaj pravite?

clock-img

27.05.2005, 07:33

clock-img

Udb

pencil-img

5380

Regres se 100% ne šteje - preverjeno!

clock-img

27.05.2005, 07:50

clock-img

Anonimen

Jaz sem dobila decembra dvojno plačo in se je štelo zraven! Izračun prek interneta je pa bil precej natančen!

Bojana

clock-img

27.05.2005, 08:18

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Kopiram s strani ministrstva:

Osnova za izračun posamezne vrste starševskega nadomestila je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v zadnjih 12 mesecih pred mesecem vložitve prve vloge za eno od vrst starševskega dopusta, kar je na primer: plača, nadomestilo plače kot na primer bolniško nadomestilo, nadomestilo za nego otroka oziroma družinskega člana, starševsko nadomestilo, nadomestilo za brezposelnost, denarna pomoč v času brezposelnosti.

Za izračun osnove za posamezno vrsto starševskega nadomestila se ne glede na obračunane prispevke ne štejejo:

prejemki za delo, ki ga je delavec opravil zunaj okvira rednega dela
prejemki, ki pomenijo povračilo materialnih stroškov (na primer: dnevnice, kilometrine, prevoz na delo)
regres za letni dopust
nagrade ob delovnih jubilejih
prejemki v naravi, razen kadar pomenijo sestavni del plače po pogodbi o zaposlitvi in so od njih plačani prispevki
odpravnine
prejemki zaradi upokojitve, prejemki v obliki delnic, obveznic ali drugih vrednostnih papirjev in
drugi prejemki, ki so bili izplačani delavcu poleg njegove plače

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem