writing-img

pravice

clock-img

15.01.2007, 21:21

clock-img

pegy

pencil-img

254

No tako zaposlena sem v gostinjstvu imam dva mladoletna otroka eden je star 7 drugi pa 2 leti zanima me kdaj lahko delodajalec zahteva od mene da delam v treh izmenah. Poleg tega da imam v celem mesecu fraj samo en vikend ,praznike pa skoraj vse delovne itd.....lep pozdrav
                                                                                                    hvala za odgovore

clock-img

17.01.2007, 16:52

clock-img

Anonimen

Dve izmeni ja, tri izmene pa ne. Ker tretja izmena je nočna, le te pa si oproščena kot mati otroka, mlajšega od treh let. V nočno izmeno te lahko da samo, če ti podpišeš, da se s tem strinjaš. Če pa se s tem ne strinjaš, pa to ne sme biti razlog za odpoved delovnega razmerja ali za kakršnokoli poslabšanje stanja v službi (manjše pravice, manjša plača oz. karkoli). V tem primeru bi potrebovala posredovanje inšpekcije. In stroka nima nobene zveze. Lahko je gostinstvo, lahko pa tudi gradbeništvo ali administracija. Še eno leto imaš mir pred nočno izmeno.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem