writing-img

pravice na delovnem mestu

clock-img

16.10.2007, 09:39

clock-img

2.2.

pencil-img

1514

kakšne naj bi imela pravice na delovnem mestu v smeri gostinstvo (kuhinja); po končani porodniški? vkendi- delovni da/ne; popoldan/nočna...pa še kaj ki ne vem user posted image
za 4 urni delovnik to vem; samo če se delodejalec ne strinja z tem me potem ne vzameuser posted image user posted image  ali kako to gre?
gre se za delo za določen čas

clock-img

16.10.2007, 09:41

clock-img

jakaracman

pencil-img

2011

Delodajalec ti mora ! omogočiti 4 urni delovni čas in pa nočnih ti ni potrebno delati mislim da do otrokovega 3 leta, za ostalo ne vem.

clock-img

16.10.2007, 09:41

clock-img

TaRe*

pencil-img

1401

po mojem nimaš nobenih pravic,če nimaš delodajalca,ki bi razumel to.-na žalost

............ja,takle mamo..;)

clock-img

16.10.2007, 09:44

clock-img

TaRe*

pencil-img

1401

ne vem,ne vem...se delala petek in svetek in tudi precej nočnih sem naklepala do njenega tretjega leta,pa me nihče ni vprašal,če lahko.
Tako pravijo...gopstinstvo je gostinstvo....in to je opravičilo za vse.

IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

Delodajalec ti mora ! omogočiti 4 urni delovni čas in pa nočnih ti ni potrebno delati mislim da do otrokovega 3 leta, za ostalo ne vem.

............ja,takle mamo..;)

clock-img

16.10.2007, 10:01

clock-img

2.2.

pencil-img

1514

kje pa piše kakšni zakoni o tem? kaj me pripada in kaj ne

clock-img

16.10.2007, 13:55

clock-img

Anonimen

Splošna kolektivna pogodba, ki jo ima vsaka firma. Je pa javna. Mora nekje viset na firmi.

clock-img

16.10.2007, 14:01

clock-img

Anonimen

Zakon o delovnih razmerjih, poglavje varstvo nosečnic in doječih mater.

Kolektivna pogodba za dejavnost gostinstva.

http://zakonodaja.gov.si/

clock-img

16.10.2007, 14:02

clock-img

Anonimen

»Delavcu, ki neguje otroka, starega do treh let, se lahko naloži opravljanje nadurnega dela ali dela ponoči samo po
njegovem predhodnem pisnem soglasju.
Delavka v času nosečnosti in še eno leto po porodu oziroma ves čas, ko doji otroka, ne sme opravljati nadurnega dela
ali dela ponoči, če iz ocene tveganja zaradi takega dela izhaja nevarnost za njeno zdravje ali zdravje otroka.
Enemu od delavcev-staršev, ki ima otroka, mlajšega od sedem let ali hudo bolnega otroka ali otroka s telesno ali
duševno prizadetostjo, in ki živi sam z otrokom in skrbi za njegovo vzgojo in varstvo, se sme naložiti, da opravlja nadurno
delo ali delo ponoči, samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.« (190. člen).

Še več solate:
http://www.uem.gov.si/fileadmin/uem.gov.si/pageuploads/Moje_pravice__2004.pdf

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem