writing-img

preživnina

clock-img

11.10.2007, 20:12

clock-img

Anonimen

Mi lahko katera pove, če preživnina vpliva na višino otroškega dodatka? (Prosim samo preverjene informacije, ker sem iskala malo po starih temah pa so različndg.)

Hvala.

clock-img

11.10.2007, 20:26

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

11.10.2007, 20:41

clock-img

tajtaja

pencil-img

2089

100%  Je posebna kolona, kamor vpišeš oz. s podpisom dovoliš, da sami pridobijo podatke.
Ne upošteva se samo, če dokažeš, da je ne prejemaš, čeprav je določena.

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

clock-img

11.10.2007, 21:19

clock-img

Anonimen

Jaz tud razumem,da bi naj vplivala. Ko pa sva s kolegico računali to na strani od csd.lj.šiška pa je bil izračun otr.dodatka enak ko sva vpisali preživnino kolker je dobiva za tamalga pa ist je bil izračun takrat ko sva vpisali da prijema 0 eur preživnine.
Zdaj naju pa je malo zmedlo.

Al ta izračun ne deluje natančno al kako?
Ve katera mogoče?
Nama ni nič jasnouser posted image

clock-img

11.10.2007, 23:12

clock-img

živa

pencil-img

2366

Mogoče nimata tako visoke preživnine, da bi vplivala na višino otroškega dodatka?

Poskusita s kakim nenormalno visokim zneskom, pa boš videla, če se potem višina dodatka kaj spremeni.

Lp,

živa 

clock-img

11.10.2007, 23:51

clock-img

Anonimen

Živa, sva tud to probali pa se ni nič spremenilo.

clock-img

12.10.2007, 03:31

clock-img

Anonimen

Na višino otroškega dodatka vpliva seštevek vseh obdavčljivih dohodkov vseh družinskih članov, kar torej pomeni, da se upošteva tudi preživnino, ki jo otrok je prejel. V kolikor je preživnina sodno (pravnomočno) določena, otrok oz. otrokov skrbnik pa je ne prejema, mora vlogi za otroški dodatek priložiti dokaz o tem, da je ne prejema. V večini primerov zadostuje fotokopija oddane tožbe za izterjavo, ker pa tožbo za izterjavo lahko otrokov skrbnik odda šele 3 mesece po pravnomočnosti, se v vmesnem času (če mora otroški dodatek podaljševati ravno takrat) to dokazuje z datumom pravnomočnosti na sodni odločbi.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem