writing-img

pregrada maternice in nosečnosti

clock-img

01.01.2012, 23:50

clock-img

Anonimen

Tiste, ki imate pregrado maternice ali sum na pregrado maternice in ste/ste bile noseče - ali ste imele zaradi tega kaj pogostejše preglede v nosečnosti oz. pogostejše ultrazvoke?

Pri meni gre za sum na pregrado maternice - v prvem tromesečju sem imela krče s krvavitvami in G, ki me je sprejel in mi delal UZ je rekel, da zgleda, da bi lahko bila pregrada. Sum zato, ker v nosečnosti ni možno zagotovo potditi ali gre zares za pregrado ali ne, ker se maternica zaradi nosečnosti spremeni.

Na netu sem zasledila, da je lahko pregrada vzrok za zastoje rasti v tretjem tromesečju. Moja G pa nič ne kaže, da bi zaradi tega suma na pregrado imela namene, kaj pogosteje kontrolirati velikost otroka.

Prosim za vaše izkušnje...

clock-img

02.01.2012, 11:00

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

02.01.2012, 16:03

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Vespazijan

Jaz imam pregrado veliko 2 cm. V prvi nosečnosti sem rodila dan pred PDP (50 cm, 3250 g), v drugi nosečnosti osem dni po PDP (51 cm, 3620 g). Jaz sem imela na čisto vsakem pregledu vaginalni in UZ pregled. Vendar pa to ni bilo zaradi pregrade (moja g. niti ne ve zanjo), moja g. pač ima tak način, da na vsakem pregledu še vse premeri, če je o.k.

Oh imaš super g., redki preverjajo z Uz na vsakem pregledu...

Sicer si imela kakšne težave zaradi pregrade v 1. ali v 2. nosečnosti (krči, bolečine, zgodnji popadki ipd.)?

Super, da sta se oba user posted image rodila ob roku in da je bilo vse ok...upam, da bo pri meni podobno...

Hvala ti za odgovor...

clock-img

22.03.2012, 15:07

clock-img

Momtobe

pencil-img

309

Meni so novembra odstranili 3 cm veliko pregrado. Kljub njej sem prvič zanosila brez težav, donosila brez težav in rodila na PDP. Zaradi pregrade v nosečnosti ni bilo drugačne obravnave ...

clock-img

24.03.2012, 07:28

clock-img

aninne

pencil-img

4

Jaz sem zaradi pregrade 3x zapored spontano splavila, okoli 6. tedna. Predvidevam, da zaradi pregrade, ker sem po odstranitvi rodila (po IVF), zdravo deklico (4kg+52cm). Oktobra spet pričakujemo, do zdaj nobenih težav.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem