writing-img

prijemanje igrač

clock-img

18.07.2008, 12:25

clock-img

*NikoLina*

pencil-img

127

Zdravo!
Mi lahko prosim poveste, kdaj so vaši dojenčki začeli prijemati oz. držati igrače. Naša 2,5m user posted image se jih dotika s pestjo oz. jo po nekem času razpre in igrače ''boža''...user posted image  V rokico ji dajem različne igrače, ni pa še nobene konkretno prijela...Sej ne vem a jaz prehitevam dogodke ali...
Poleg tega pa me še zanima kdaj približno se začnejo obračati na bušija itd..Ste izvajale kakšne vaje?

Hvala za odgovore in lep pozdrav.

clock-img

18.07.2008, 12:59

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Prvič je igračko prijela pri cca 2m.

clock-img

18.07.2008, 13:19

clock-img

brigitaa

pencil-img

335

Mislim da je še prekmalu.....da konkretno prime igračo....pa ne pri 2.5muser posted image , sam da ne bo rabla že peti in hoditiuser posted image user posted image user posted image

Kar ne ubije, te samo okrepi

clock-img

18.07.2008, 13:21

clock-img

julči

pencil-img

340

Naša je stra 2m in 1 teden in tudi še ne prijemlje igrač in se mi to ne zdi nič zasklbljajoče. Zdaj jih z veseljem opazuje in se jim nasmiha, čeblja že malo zraven. Mislim da je še prekmalu za prijemanje, ker še ne more tko kontrolirat gibov rok. 

clock-img

18.07.2008, 13:22

clock-img

veja21

pencil-img

25

Naša je stara 3 mesece in 2 tedna! Zavestno še ne prime igrače, se jih le dotika in jih nosi v usta!

clock-img

18.07.2008, 13:26

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Verjetno ni mislila zavestno? To še dolgo ne bo.
Naša je imela eno tako lušno barvno rožico in smo ji jo vedno kazali, en dan je pa stegnila rokico in jo prijela.

clock-img

18.07.2008, 22:10

clock-img

Zofy

pencil-img

2416

Prvo kot prvo: to je različno od otroka do otroka.
Moja je žogo prijela (zavestno) nekaj pred 3. mesecem, vendar s pestjo. Sedaj imam 2 igrački na previjalni, da jih ji ponudim tu pa tam.  Danes je stara 4m, prime jih že s prsti in daja v usta, vendar še nima tako dobre koordinacije prstov, tako da ne razpre čisto vse. Mislim, da nič ne zaostajava - tudi pri hoji je tako, da eni shodijo z 9m, eni pa s 15m, pa ni ne z enimi ne z drugimi nič narobe.

clock-img

18.07.2008, 22:15

clock-img

Zofy

pencil-img

2416

Evo, na tem linku imaš mejnike razvoja:
http://www.babybook.si/razvoj-otroka/mejniki-otrokovega-razvoja/

Šele pri 4. naj bi predmete prijel s celo dlanjouser posted image

clock-img

18.07.2008, 22:34

clock-img

madasa

pencil-img

287

Naša je stara  user posted image 4,5 meseca in lepo razpre dlan in prime igračo ko pase kravice. Ko pa je na hrbtu pod igralnim mostičkom pa je še "štorasta" . Prijemat pa je začela čez noč. Prvo jih je samo gledala in sem ji ponujala, zdaj se je pa okorajžla.
Lp

clock-img

19.07.2008, 10:55

clock-img

*NikoLina*

pencil-img

127

Zofy hvala za link, zelo uporabno. Tudi ostalim puncam hvala za odgovore. Saj vem, da prehitevam dogodke, to pa iz tega razloga, ker gledam ''razvojne tabele'' in primerjam mojo štručko...Kokoš!user posted image To je pač slaba stran interneta - za vsako malenkost lahko vprašaš Googlauser posted image ...

Lep dan vam želim.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem