writing-img

riž in koruza

clock-img

24.03.2008, 10:24

clock-img

zanna

pencil-img

15

Mene pa zanima, če lahko pol leta staremu dojenčku ponudim kašice, ki vsebujejo riž in polento. Prosila bi tudi za kakšen recept in kakšen riž je najboljši.

Hvala za odgovor

clock-img

24.03.2008, 11:46

clock-img

biga

pencil-img

838

Seveda lahko, sploh če si začela gosto hrano uvajati že prej. Riž in koruza oz. polenta sta med žitaricami prvi, ki ju uvedemo v jedilnik dojenčka. Oboje lahko vmešaš v sadno ali zelenjavno kašico, polenta je zelo dobra s sadjem. Jaz skuham polento na vodi, nato dodam adaptirano mleko in naribam noter surovo jabolko ali iz kompota. Dodam kako slivo ter žličko javorjevega sirupa in njami. Polento ima user posted image  zelo rad tudi z brokolijem, bučkami in drugo zelenjavo. Riž mu dajem basmati, ker je najbolj mehek. Dobra kombinacija za začetek je tudi kuhan riž in hruška iz kompota z malo cimeta. Riž gre pa seveda dobro skupaj tudi z zelenjavo.

clock-img

24.03.2008, 12:26

clock-img

_annela_

pencil-img

150

ja probaj mu ponuditi riž pa korenček,uglavnem moj obožuje riž in bilo kera zelenjava zraven (korenje,bučke,brokoli,cvetača,in tako,lahko pa probas tudi s sadjem)pa se malo mu dam zraven kdaj piščančje al pa puranje meso)staremu 6 mescov

clock-img

27.03.2008, 11:28

clock-img

petrika

pencil-img

66

Ja, riž in koruza sta prvi žitarici, ki ju lahko ponudiš otroku. Najprej naj ju poskusi sama, brez dodanega sadja in zelenjave, da se navadi okusov, nato kombiniraj. Po 6 ali 7 mesecu lahko počasi začneš že s pšeničnimi izdelki. Pa dober tek.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem