writing-img

rodbinsko deblo

clock-img

20.09.2008, 11:48

clock-img

ursi

pencil-img

685

Pred skoraj 7 leti sem bila na srečanju širše "žlahte". Glede na to, da so se organizatorji res potrudili in smo jim prej vsi poslali svoje podatke o družini, smo na srečanju nato dobili izdelano naše družinsko deblo.
uspelo jim je dobiti podatke približno od leta 1640 naprej. user posted image  Jaz se sedaj trudim in poskušamo kolikor toliko slediti rodbini naprej in ažuriram podatke, ko je kakšna sprememba. Meni je zanimivo, ko smo nato po različnih poteh izvedeli, s kom vse smo v sorodu po tolikih in tolikih kolenih. user posted image  To delam zase in bom predala naprej svojim otrokom. Ali tudi vi izdelujete vaše rodbinsko deblo?

clock-img

20.09.2008, 11:50

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Ja, že dve leti... ampak imam tako raz*ukano familijo, da sem prišla šele do leta cca. 1900... je pa noro zanimivo, res je.

clock-img

20.09.2008, 12:03

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Moj oče ga je dal pred leti izdelati enemu gospodu. Podatke imamo tudi tam nekje od leta 1600 dalje, za bolj nazaj je pa podatke v bistvu nemogoče dobiti (vsaj za slovensko ozemlje), ker takrat pač niso bili pismeni oz. so, če sploh so, za svoje podanike rojstno knjigo vodili fevdalci.

clock-img

20.09.2008, 12:05

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Jaz moram zdaj samo še na plačo počakati, da registriram Bombnik, potem pa direktiva v Sarajevo po podatke, da lahko potem nadaljujem z delom.

clock-img

20.09.2008, 12:24

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Jaz sem nekaj delala v srednji šoli, vendar sem prišla povsod tja do leta 1800, po eni strani še malo bolj nazaj. Je pa težko, ker so bili moji predniki že v drugem kolenu raztepeni od gorenjske do dolenjske, od ljubljane do primorske.... lokalne cerkve hranijo nekaj, arhivi nekaj, nihče pa glih čist vsega, predniki so pa v glavnem mrtvi. Še dobro da sem to delala mlada, ko so vsaj oni še živeli in mi dali veliko podatkov, v kateri smeri naj iščem. Delajte čim prej, če mislite!

clock-img

20.09.2008, 12:27

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Če bi bili moji samo v SLO, bi bila jaz najbrž že fertik z vsem, kar se da dobiti... tako pa moram za začetek v BiH, nadaljevala bom pa očitno na CRO, ker je bila moja prava babica Hrvatica... še veliko bo dela, ja... sem bila pa najbolj navdušena, da sem našla original posvojitvene papirje od moje mame iz leta 1946... edina svinjarija je to, da sem dobila predse original izjavo mojega pravega dedka, kjer je napisal in podpisal, da se odpoveduje moji mami in da naj jo dajo v posvojitev. user posted image

clock-img

20.09.2008, 13:08

clock-img

Anonimen

Ali tudi vi izdelujete vaše rodbinsko deblo?

En stric ga ja naredil (verjetno ga tudi se dopolnjuje).
Mene pa niti ne zanima...

clock-img

20.09.2008, 13:18

clock-img

Anonimen

Jaz bi ga imela, pa se nihče še ni spravil k delu.

clock-img

20.09.2008, 14:40

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Jaz se ga že 10 let spravljam delat, pa mi še ni uspelo nikam prit.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

21.09.2008, 10:27

clock-img

Ancy

pencil-img

614

Moj oči ga ma tud, sm neki gledala sam je tko razštelan use, ker je bla prababica 2x poročena in nevem kok **** otrok tko da je ful težko... je pa lepo pogledat kdo vse je tvoj prapraprastarš :)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem