cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

stiskanje bradavic pred porodom - čiščenje

clock-img

30.04.2009, 10:39

clock-img

Anonimen

Pozdravljene,
zanima me vaše mnenje o stiskanju bradavic pred porodom. Imam še dobrih 14 dni in prsi so vsak dan bolj napete. Ko se stuširam, imam bradavice belkaste. Če si sšistim in malo stisnem, mi začne ven pritekat rumena ali pa prozorna tekočina. Ena kolegica pravi, naj si kar stiskam že zdaj, pred porodom, pa me zanimajo malo vaše izkušnje oz. mnenje kako je s tem.
Kakšne pozitivne in negativne izkušnje oz. posledice. Gre res za čiščenje?
lp

clock-img

30.04.2009, 10:48

clock-img

Volga

pencil-img

9346

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pozdravljene,
zanima me vaše mnenje o stiskanju bradavic pred porodom. Imam še dobrih 14 dni in prsi so vsak dan bolj napete. Ko se stuširam, imam bradavice belkaste. Če si sšistim in malo stisnem, mi začne ven pritekat rumena ali pa prozorna tekočina. Ena kolegica pravi, naj si kar stiskam že zdaj, pred porodom, pa me zanimajo malo vaše izkušnje oz. mnenje kako je s tem.
Kakšne pozitivne in negativne izkušnje oz. posledice. Gre res za čiščenje?
lp

Čiščenje česa user posted image

clock-img

30.04.2009, 11:00

clock-img

Anonimen

Koje bedastoče
Ja,zelo pametni nasveti user posted image

clock-img

30.04.2009, 11:09

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

30.04.2009, 11:15

clock-img

Taddy78

pencil-img

1983

To še ni mleko in nič ne stiskaj.
Meni je teklo iz njih od 20 tedna naprej, pa mi na pamet ni prišlo da bi kaj stiskala.

clock-img

30.04.2009, 11:16

clock-img

Taddy78

pencil-img

1983

In ja, to je normalen pojav, ni nič narobe. Enim teče, enim ne...

clock-img

30.04.2009, 11:37

clock-img

lino

pencil-img

1012

Nič ne stiskati...nam so na MŠ povedali, da je to kolostrum (kao prvo mleko)...

clock-img

30.04.2009, 11:47

clock-img

Taddy78

pencil-img

1983

Prvo mleko (kolostrum) priteče takoj po rojstvu...

clock-img

30.04.2009, 13:21

clock-img

end1

pencil-img

1598

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Prvo mleko (kolostrum) priteče takoj po rojstvu...

....ja pa tud mal prej.
Ene si masirajo bradavice, da jih kao učvrstijo.

clock-img

30.04.2009, 14:24

clock-img

bjondi

pencil-img

3613

Ja pa tudi masiranje bradavic je odsvetovano ,ker lahko pride do predčasnega poroda,ker se s tem zadeva draži in pride lahko do krčev v maternici,ker je vse skupaj povezano...

Res pa ne vem zakaj bi to stiskala...

clock-img

30.04.2009, 14:29

clock-img

Taddy78

pencil-img

1983

Masiranje že masiranje, ne pa stiskanje bradavic...

clock-img

30.04.2009, 19:09

clock-img

Netopirčy81

pencil-img

1327

Ajoj. Zakaj stiskatuser posted image  Pusti, to je normalen pojav.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

clock-img

30.04.2009, 22:33

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Dokler ne rodiš, pusti mlekarne na miru. Po porodu bo pa vse lepo naravno steklo, ko boš pristavila otroka h prsim in bo potegnil. Prej pa ni treba nič priprave delat, ker niso potrebne. Samo brezveze te bo bolelo.

clock-img

01.05.2009, 15:52

clock-img

Lenck

pencil-img

431

Avtorici teme: ne vem sicer, o kakšnem stiskanju ti govoriš, in o kakšnem druge, ki so ti pisale, ti pa lahko povem, da imam jaz izcedek že od kmalu po desetem tednu in ne gre za to, da bi jih nevemkoliko stiskala, res pa je, da zvečer pri umivanju nekoliko pritisnem na bradavico, da vse skupaj izmijem - sicer bi imela zdaj že precej debelo sirasto plast.
In četudi se bo sedaj morda našla katera, ki bo modrovala, kako delam napako, jaz pač menim, da je ne. Pa nimam s prsmi do sedaj nobenih težav, iz izkušenj pa vem, kako hitro bi se mi vnele, ker sem tak izcedek že imela. In vnete bradavice so izredno neprijetna zadeva, pa dvomim, da koristna.
Priporočam ti tudi kako hladilno mazilo, res pa je, da ga ne boš rabila dolgo user posted image Pri meni pač tole deluje precej prej, ker sem že pred nosečnostjo imela izcedke iz prsi, verjetno zato.

Svet je takšen, kakršnega vidiš. In vidiš ga tako, kot ga želiš videti.

clock-img

01.05.2009, 15:58

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: bjondi

Ja pa tudi masiranje bradavic je odsvetovano ,ker lahko pride do predčasnega poroda,ker se s tem zadeva draži in pride lahko do krčev v maternici,ker je vse skupaj povezano...

Res pa ne vem zakaj bi to stiskala...

Se strinjam.
Nežna masaža prsi je priporočljiva, bradavice pa bolje, da ne stiskaš. Naj samo teče ven, če more (je pa to znak, da se tvoje prsi pripravljajo na hranjenje otročka).

Priporočajo, da si kakšen mesec pred porodom mažeš bradavice s Bephanten mazilom, da si jih utrdiš. Ampak to je že drugo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem