writing-img

teža,ki jo lahko dviguješ v prvih mesecih

clock-img

26.02.2008, 17:00

clock-img

emanuela27

pencil-img

1

nisem zasledila na forumu teme o teži,katro lahko dvigneš v prvih treh mesecih.Sem na začetku nosečnosti,pa mi vsi govorijo: pazi se zdej,nič na dviguj....user posted image a katera kej ve oz . ali ima kakšna kere izkušnje,če je preveč kej dvignila,kakšne so bile posledice....papa in srečno vsem....

clock-img

26.02.2008, 17:07

clock-img

Anonimen

5 kguser posted image

clock-img

26.02.2008, 17:47

clock-img

gajka

pencil-img

3606

Sem se pozanimala pri G glede tega, ker dosti delam na terenu.

Če gre za občasno dvigovanje bremena (npr. 2 krat dnevno) in si to počela že prej, potem pri zdravi user posted image  to ne bi smelo pustiti posledic. Oziroma kot je že enkrat tudi Pušenjak omenjal, zdrava user posted image  lahko dvigne ravno toliko kot bi brez posledic za zdravje lahko dvignila, če ne bi bila user posted image .

V primeru, da moraš pa več ur zapored prenašati breme in pri tem ponavljati enake gibe (npr. delo za trakom), potem je omejitev 5 kg.  V tem primeru te s to omejitvijo 5 kg ščiti tudi zakon.

clock-img

26.02.2008, 17:51

clock-img

Inigo

pencil-img

4378

predvsem poslušaj telo kaj ti bo ob dvigovanju povedalo. če te bo bolelo karkoli, potem ni najbolje da dviguješ...

zakon pa ščiti nosečnice za dvigovanje bremen do 5kg.

jaz bi na tvoje mestu bila precej previdna. sploh na začetku.

pa lepo in varno noečnost ti želim! user posted image

clock-img

27.02.2008, 06:21

clock-img

Lunca1

pencil-img

6022

ja 5 kg, razen če imaš otroka težjega od 10 kg, ki pa noče nič slišat o tem, da bi ga lahko nosil očka, ampak je dobra samo mami. user posted image  No jaz sem morala dvigovat mojo 13,5 kg težko hčerko, pa ni bilo nič narobe.

clock-img

27.02.2008, 06:35

clock-img

*zvezdica*

pencil-img

1291

Tud pri nas imamo 12,5kg težkega korenjaka in ga vsakodnevno dvigujem. Ginekolog je rekel, da s tem ni nič narobe, samo bolj na boku naj ga probam nosit. Če imaš možnost je pa sigurno bolje, da se izogibaš težjim bremenom.

Marcel in Zarja

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem