writing-img

testenine in žita

clock-img

09.10.2009, 22:00

clock-img

sye

pencil-img

138

živjo, naš je star dobrih 6 mesecev in me
zanima par stvari?
- kdaj ste jim dale razne testenine in s kakšno omako?
- kaj ste dajale od žit, k so ko kao pomembna?
- kdaj so otroci jedli z vami in jim niste več posebaj pripravljali?

clock-img

10.10.2009, 09:28

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Jaz sem začela testenine brez jajc dajati okoli 7. meseca, ko se lahko začne uvajati gluten. Menda pa se dobijo tudi brezglutenske testenine...

Od žit v osnovni obliki mu dajem ovsene kosmiče, v "predelani" obliki pa pirin prepečenec, pirin gres, pirine in ajdove testenine.

Jaz mu že kar kuham tako kot za ostale, včasih pa še vedno malo prilagodim, odvisno kaj kuham.

clock-img

10.10.2009, 09:30

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Aja, od žit še ajdova in prosena kaša.

clock-img

10.10.2009, 14:55

clock-img

krtekxx

pencil-img

1814

Od žit sem jaz nekje pri 8 mesecih začela dajati tudi kus-kus. 

clock-img

10.10.2009, 16:14

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Okoli 6 meseca je dobil testenine iz ajdove moke, brez jajc, brez glutena, brez konzervansov.....
Okoli 7 meseca je dobil pirine testenine brez jajc in riževe testenine brez jajc

Omake so bile iz zelenjave. Ali kuhane (cvetača, brokoli...) ali ocvrte (npr ocvrta paprika,bučke), ko smo uvedli meso, tudi mesne in posipane s sirom.

Od 10 meseca je že vse vrste testenin in tudi skoraj vsa kosila kot midva, če jeva kaj takega, kar še za njega ni primerno, mu še vedno skuham kaj posebi. To bo še najbrž vse do 1leta ali več.

clock-img

10.10.2009, 18:53

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

IZVIRNO SPOROČILO: sye

- kdaj ste jim dale razne testenine in s kakšno omako?

Moj ima najraje omakco iz bučk in svežega paradižnika, noter pa vmešam 2 majhni žlički sirnega namaza, če ga pa nimam, pa kar naribam notri navaden sir. Obvezne so še začimbe. Mali kar vriska zraven. user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem