writing-img

udarec v zobke

clock-img

29.01.2008, 20:33

clock-img

Anuška79

pencil-img

419

Naš mali (dobra štiri leta), je pred dvema tednoma v vrtcu pošteno udaril v nek lesen rob. Dlesen je imel otečeno in razbolelo še par dni, zdaj pa pravi, da ga ob dotiku še vedno bolita zgornja sekalca. Včeraj sem opazila, da postajata zobka siva.

Se je kateremu vaših otrok zgodilo kaj podobnega?

clock-img

29.01.2008, 20:35

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Zobka sta mrtva, ampak bosta predvidoma ostala v ustih, dokler ne zrastejo stalni. Edino izgleda pač ne tako ok.

lp

clock-img

29.01.2008, 20:42

clock-img

gumbek

pencil-img

298

No še ena taka mojedva sta se skup zaletela in posledica tega je siv zobek. In mi je zobarca rekla da je delno živ ker ga je z nečem potipala in Jerca je trznila.

Firbec sem!

clock-img

29.01.2008, 21:43

clock-img

mayci

pencil-img

2322

Tudi moj mali se je pri letu in pol močno udaril v zgornje zobe. Se mu je ena enka malo majala, ampak je ostala v ustih, ni čisto počrnela, ampak jaz opazim, da je raaahlo bolj sive barve kot druga enka.

Lepo je biti mamica.. :))

clock-img

29.01.2008, 22:28

clock-img

žetev

pencil-img

74

če se gre takoj na premaz...ampak res takoj..zobek ne postane črn

kar seješ to žanješ

clock-img

29.01.2008, 22:56

clock-img

Anuška79

pencil-img

419

IZVIRNO SPOROČILO: žetev

če se gre takoj na premaz...ampak res takoj..zobek ne postane črn

Hvala. Bom jutri takoj poklicala zobozdravnico.

clock-img

30.01.2008, 08:16

clock-img

san

pencil-img

4176

a pri zobarju si že bila, ker ponavadi je dobro takoj it pokazat. drugače pa zobek potemni, če je mrtev. najboljš it k zobarju, da preveri, že zaradi zametkov stalnih zob, ki so spodaj.

clock-img

31.01.2008, 11:30

clock-img

flikflak

pencil-img

52

Mi smo našo naslednji dan po padcu peljali pokazat,ker je imela vse zatečeno,pa mi je dežurna tko lepo tolažbo dala : " Ga. kr lepo s kamilcam in gazico čistit, loh da bosta zobka počrnela,ampak srečo imate,da so mlečni in ne stalni."
Matuser posted image  res lepa tolažba,pa hvala za tako vzpodbudne besede.

No en zobek ji je malo posivel,dlesni smo pa s fiziološko spirali.In kak teden ni bilo pogojev,da uporabimo krtačko. Smo čistili čist nežno z gazico, ker drugače ni šans, da še kdaj odpre usta. 

clock-img

03.02.2008, 00:17

clock-img

Rubin.

pencil-img

4532

IZVIRNO SPOROČILO: Anuška79

Naš mali (dobra štiri leta), je pred dvema tednoma v vrtcu pošteno udaril v nek lesen rob. Dlesen je imel otečeno in razbolelo še par dni, zdaj pa pravi, da ga ob dotiku še vedno bolita zgornja sekalca. Včeraj sem opazila, da postajata zobka siva.

Se je kateremu vaših otrok zgodilo kaj podobnega?

Naša mala mis je novembra isto padla na sprednja zobka in smo šli k zobozdravnici. Ker je bilo še čist na sveže, nas je naročila v januarju.
Sedaj je drugi pregled za nami je vse o.k., mi je pa rekla, če bi zobka postajala siva, pomeni, da odmirata oz. živec.

Tako, da mislim, da je to to. Sicer pa idi v vsakem primeru do zobozdravnika, da mu pregleda kako je z stalnimi zobki, oz. njihovimi nastavki.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem