IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija
Njuška, saj nihče ne kaže nate s prstom. Ne razumem zakaj tako skočiš kadar je govora o vegetarijanstvu?
Nikoli ni bilo govora o tem, da je ta prehrana slaba ali mogoče celo nezdrava (čeprav sem mnenja, da smo ljudje mesojedci, ampak na žalost so živali že tako nafilane z AB in ne vem s čim še,...)
"Skočim" zato,ker mi ni prav, da se vegije posplošuje in kritizira.V teh debatah je preveč zaničevalnega načina in to me moti.Ni res , da ni bilo govora o tem, da je vegi hrana slaba, da so starši slabi...ker si sama napisala, da vegi mamic ne zanima, če je njen otrok izobčen.No, to ni tako nedolžna trditev..kateri mamici pa bi bilo vseeno, če je njen otrok izobčen, pa naj je meso ali ne?

Volga je napisala na zaničevalen način, kdo neki bi sploh lahko živel od tega šrota.Saj je potem nekaj pojasnjevala, samo dejstvo je, da je ta stavek grdo napisan, pa naj zdaj reče kar hoče.Potem je seveda še sarkastično napisala, da otrok že pri 6-ih meseci ve,kaj želi jest, kako lahko sploh kdo drugače misli.Potem ena je napisala, da vege hrana ni primerna, ker človek potem ne dobi dovolj beljakovin, celo vitaminov ne,čeprav jih je v sadju največ.No, torej vidiš, da je govora o tem, da je vegi hrana slaba.Dalo bi se pisat tudi o tem, koliko mesojedcev je bolnih, koliko jih ima zelo zanič prehrano itd...pa se vegiji pol toliko ne ukvarjamo s tem,kot mesojedci z nami.Ne vem zakaj je to tako, res ne.
Meni sploh ni problem pojasniti svojih stališč pa ,če še koga kaj drugega zanima, samo me pa moti, ker se iz strani mesojedcev ponavadi pojavi velika mera nespoštovanja, zaničevanja itd...res ne vem, zakaj taka debata ne more ostati na nivoju.Kaj pa v Indiji,kjer je fuuuul folka od rojstva vegijev, ker drugačnega načina življenja sploh ne poznajo..in to velik del prebivalstva?So vsi neumni, nezdravi, zaničevanja vredni?Mogoče bi si pa ve, ki ste tako pametne vedno na teh temah, morale malo obzorja razširit.In potem boste mogoče videle, da vege hrana ni noben bav bav in, da naši otroci niso kaj preveč drugačni od vaših, pa tudi izobčeni ne.No, mogoče v takih skupinah,kjer imajo otroci starše,ki razmišljajo tako kot ve.Ker,da otroci izobčijo nekoga, ni naključje.Morajo že kaj od staršev pobrat doma, kakšno razmišljanje naprimer.No, jaz hvala Bogu teh izkušenj nimam, kvečjemu nasprotno, mojega otroka so vedno fajn sprejeli drugi otroci.Samo ,če se pa nekaj otrok najde na kupu, kjer so starši nastrojeni proti vegeterijancem, pa da vege otrok pade tukaj vmes..ja, v tem primeru se pa tudi meni ta otrok smili.Pa ne zato, ker je vege,ampak zaradi kakšnega drugega vzroka.
< Sporočilo je popravil Njuškalo -- 1.10.2008 16:30:41 >