Za razliko od ostalih sem jaz rodila v MB
En dan pred CR moram iti že tja. Zakaj? Zaradi priprav - daš kri, greš na CTG, obrijejo te, če je treba itd. svetujem ti, da imaš na začetku zraven samo minimalno zadev - za os. higieno, mobi in fotoaparat. vse ostalo ti naj prinesejo potem, ko greš na oddelek.
Kako poteka? zjutraj dobiš odvajalo, potem greš na CTG. ko je čas, kake pol ure pred OP, te peljejo v operacijsko. če imaš spinalno anestezijo, dobiš eno infuzijo pred OP. potem greš v operacijsko, vstavijo ti kateter in dajo anestezijo. po CR te pripeljejo na intenzivno in do večera ležiš, zvečer te prvič dajo na noge
Ali imajo možnost, da si buden? da, to sem imela jaz in zelo priporočam. me je bilo noro strah, ampak itak ne vidiš in ne čutiš nč, mene je zabaval anestezist. vidiš pa takoj otroka, kar je neprecenljivo
Je lahko partner zraven? ne, čaka v sosednji sobi
Kako dolgo si v intenzivni? 2-3 dni, odvisno od gneče.
Koliko časa lahko imaš
zraven? pridejo zjutraj po viziti in odpeljejo jih zvečer pred vizito
Kdaj ga sploh prvič dobiš, ga podojiš? nekaj ur po CR, jaz sem ga dobila po ene 4 urah
Kdaj ste lahko same začele skrbet za
v smislu, da ste ga lahko same previle? ko si drugi dan na oddelku, na intenzivni in prvi dan skrbijo zanj sestre
... lahko partner prihaja, ko si v intenzivni? da, za 1 uro dnevno
Joj, tako me je strah in bi rada dobila čim več informacij, da se bolje pripravim. Malo gledam vse mogoče in opažam, da je kar razlika glede na to, v kateri porodnišnici si.
ni te treba bit strah, jaz grem takoj še enkrat v MB na CR
osebje je bilo super, sem bila zelo vesela, da ni bilo nobene tečne sestre ali zdravnika. mene je bolelo samo prvi dan pa nekaj še drugi dan, potem pa ni bilo sile. jaz sem šla na prvi sprehod 9 dni po porodu
če te še kaj zanima, kar vprašaj!