cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

vneto oko??

clock-img

14.09.2009, 21:58

clock-img

mebesa

pencil-img

41

pozdravljene mame,
moja dobro leto stara hčerkica ima slaba 2 tedna pogosto solzno oko, rosi se ji in teče solzica, če prav malo zajoka (drugo oko pa je suho). nič ni ognojeno, le rosno, pa menda ni to že vnetjeuser posted image user posted image user posted image ??? Povejte mi, kako ste to reševale, če so imeli vaši otroci?? ali s kamilicami ali fiziološko in kako ste izvedle to?? Res bi rada, da ne pride do vnetja in da bo lahko naprej hodila pupica v vrtec.
hvala vam za čim več preizkušenih nasvetovuser posted image user posted image user posted image , lep pozdrav.

clock-img

14.09.2009, 22:00

clock-img

benika

pencil-img

7793

A ma rdeče oko? A ima zatečeno oko?  Ker če nima nič od tega, potem najbrž oko ni vneto ampak malce prehlajeno. V tem primeru pusti oko pri miru. Če iz učka začne teči gnoj, potem jo pelji k P in ti bo napisala recept za Tobrex kapljice ali mazilo.

Pa še to..očesa NIKOLI ne izpiramo s kamilicami ampak s fiziološko tekočino in čisto sterilno gazicouser posted image

< Sporočilo je popravil benika -- 14.9.2009 22:02:07 >

clock-img

15.09.2009, 14:31

clock-img

mulan

pencil-img

236

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Pa še to..očesa NIKOLI ne izpiramo s kamilicami ampak s fiziološko tekočino in čisto sterilno gazicouser posted image

Lahko s kamilicami, naš P to svetuje. Čisto vato pošteno namočiš v čaju in z njo umiješ oko. Seveda, najprej moraš umit roke user posted image To narediš večkrat na dan. Če to po ene dveh dneh ne pomaga, oko rajši pokaži P.

clock-img

15.09.2009, 14:34

clock-img

NinaNiki

pencil-img

186

Baje ne kamilic!!!Tako mi je svetoval pediater!user posted image

clock-img

15.09.2009, 14:53

clock-img

mulan

pencil-img

236

Pol smo pa očitno spet na tistem, ko eni dr. pravijo ja, drugi ne. Kdo jih razume?

clock-img

15.09.2009, 15:27

clock-img

NinaNiki

pencil-img

186

Ja pa še res jeuser posted image user posted image

clock-img

15.09.2009, 15:29

clock-img

ledenaa

pencil-img

2488

Kar kamilice 

clock-img

16.09.2009, 15:43

clock-img

3T

pencil-img

260

Okulisti odsvetujejo kamilice.

lp 

clock-img

16.09.2009, 15:55

clock-img

majaS80

pencil-img

215

Če oko ni gnojno oz. zalepljeno potem ni vneto - ŠE. Bo pa se vnelo, če bo nonstop mokro.
Torej, če solze ne odtekajo, potem je solzevod zamašen, vzrok je lahko presuh nosek ali slabo očiščen nos.

LP

MajaK

clock-img

16.09.2009, 15:57

clock-img

majaS80

pencil-img

215

Aja, pa očko tačas lepo brisati da bo čimbolj suha tako kot ta druga.
Če solzice stojijo v očesu potem se nabirajo bakterje in se vname, sledi antibiotik Tobrex....

MajaK

clock-img

17.09.2009, 07:39

clock-img

pupika

pencil-img

2132

S kamilicami sploh ne bi smeli spirati ali umivati učk, ker sušijo sluznico, fiziološka pa pomaga. Tudi nam je pediater pravil naj spiramo z kamilicami, pa se nikoli nismo rešili vnetja, ko je bil še dojenček, tudi ant. kapljic nam ni nikoli hotel predpisati, potem mi je ena P predlagala fiziološko, pa se je stanje izboljšalo. Mi tudi uporabljamo kremo tea tree, pa je po dveh dneh dobro, pred spanjem ga namažen po vekah, pa ne rabimo ant. kapljic.

clock-img

17.09.2009, 10:02

clock-img

tins

pencil-img

385

K pediatru po Tobrex pa bo v 3 dneh uredu.

clock-img

17.09.2009, 16:38

clock-img

s.

pencil-img

639

Pomagajo, če v oko kaneš nekaj kapljic soka aloe vere in pa sivkina krema.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem