writing-img

vprašanje!!

clock-img

05.04.2010, 23:33

clock-img

power girl

pencil-img

160

Pozdravljeni!
Mene pa nekaj zanima:
Babica od moža ima veliko hišo in ker je že v letih bi na moža rada prepisala pol hiše.
Zdaj pa me zanima sledeče:
ko je pol hiše enkrat že prepisane na moža in je to potrjeno pri notari,ali nas lahko babica samo tako vrže na cesto,če si slučajno kasneje premisli?
Prosim za odgovore!

clock-img

06.04.2010, 08:43

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Če je mož lastnik pol hiše, ga ne more vreči ven.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

clock-img

06.04.2010, 10:14

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Hišo bi prepisala na sorodnika, torej je v igri darilna pogodba, le to pa se sme preklicati (ne vem točno, pod kakšnimi pogoji) in če s preklicem uspe, ga potem lahko vrže ven.

clock-img

06.04.2010, 10:29

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

Ce imate ze vse overjeno pri notraju itd., potem pejte CIMPREJ naredit vpisa v zemljisko knjigo!!! Ko je enkrat to vpisano, potem ni vec sans, da vas vrze na cesto, saj postanete solastnik!

clock-img

06.04.2010, 10:30

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

A se ne tudi vpis v zemljiški knjigi izbriše, če se darilna pogodba zakonito prekliče?

clock-img

06.04.2010, 10:32

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

No tok pa nisem pametna.... pomoje v tem primeru se najboljs na kaksnega pravnika obrnit, v kaksnih situacijah se to lahko nardi user posted image user posted image user posted image

clock-img

06.04.2010, 10:33

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Saj 100%-no tudi jaz ne vem, ampak se mi zdi pa logično, da če zakonito dosežeš zakonit preklic darilne pogodbe, potem s tem preklicem postanejo nična tudi vsa ostala dejanja, vezana na darilno pogodbo.

clock-img

06.04.2010, 15:06

clock-img

Nika v službi

pencil-img

5222

Jap, darilna se lahko prekliče ali izpodbija. Torej, če ima mož še kakšna brata, sestro, potem je bolje narediti izročilno pogodbo, kjer je brat/sestra sopodpisnik. Pa tudi sicer lahko darovalec v določenih primerih darilno pogodbo prekliče...

Najbolj zihr je kupoprodajna pogodba.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

clock-img

06.04.2010, 22:16

clock-img

power girl

pencil-img

160

HVALA ZA ODGOVORE

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem