writing-img

vprašanje 3 ceplenje

clock-img

15.02.2005, 13:18

clock-img

katyya

pencil-img

23

hay
ali mogoče katera ve ali je res potrebno pred 3 ceplenjem v labarotoriju odati kri in vodo. moja kolegica je imela isti dan kot jaz 2 ceplenje ona je dobila papirje za labarotorij jaz pa ne.

lp

clock-img

15.02.2005, 13:22

clock-img

Blink1

pencil-img

3265

Ja, mi smo na drugem cepljenju dobili papirje za laboratorij in smo morali prinest vodo, kri pa so Neji tam odvzeli.

Isti dan smo imeli tudi posvetovalnico in 3. cepljenje

clock-img

15.02.2005, 13:28

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

15.02.2005, 13:31

clock-img

Anonimen

Mislim, da nima veze, ali oddaš kri in urin pred cepljenjem ali ne. Pri nas je pač sovpadlo. Bila je najprej 3. cepljena, potem pa sva šli še v laboratorij.

clock-img

15.02.2005, 13:32

clock-img

Anonimen

Mi smo bili samo cepljeni. Nič laboratorija:zmeden2:

clock-img

15.02.2005, 13:36

clock-img

ajda11

pencil-img

116

Prejšnji teden tretjič cepljena, ter istočasno odvzem krvi in urina.

clock-img

15.02.2005, 14:08

clock-img

puri

pencil-img

2171

Mi smo bili tut samo cepljeni in nič drugega:zmeden2:

clock-img

15.02.2005, 14:43

clock-img

Taša

pencil-img

1229

Midve sva imeli 3.cepljenje 2. februarja, pa ni bilo ne duha ne sluha o tem da bi mogle odddati vodo kaj šele kri...
Je pa res da sva bile oktobra v bolnici zaradi bronhitisa in ji je bila takrat odvseta voda, je pa zdravnica pogledala ta izvid...:zmeden:

clock-img

15.02.2005, 17:01

clock-img

p@tricij@

pencil-img

353

mi smo bili cepljeni v začetku januarja in je zdravnica nam takrat rekla da ko bo punca stara 9 mesecev imava posvetovalnico in naj takrat prineseva vodo in da ji bodo tudi takrat vzeli kri. je rekla da je ne bi rada 2x pikala.

clock-img

15.02.2005, 18:04

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Midva sva bila prejšnji teden 3.cepljena, pa sva dala tudi vodo. Krvi pa ne:zmeden2:.

clock-img

15.02.2005, 19:08

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Enako. Vodo ja, krvi ne.

clock-img

15.02.2005, 19:10

clock-img

Anonimen

Mi smo pri pol leta starosti (približno) slučajno morali dati kri, ker je bil nekaj bolan. In se spomnim, da je pediatrinja rekla, da pa pač potem ob posvetovalnici ne bo treba krvi dati. Tako da izgleda, da jo enkrat takrat res vzamejo za pregled.

clock-img

15.02.2005, 22:17

clock-img

D@isy

pencil-img

192

Mi imamo posvetovalnico v začetku marca.
Naročili so, da naj prinesemo urin in naj gremo kar v laboratorij najprej dat kri. Če je v krvi dovolj železa, potem tretjič cepijo pri pol leta, če ne pa dobiš sirup in prideš enkart pol, ne vem točko kdaj.

clock-img

15.02.2005, 22:35

clock-img

NinaŠ

pencil-img

5709

Anžetu so kri vzeli šele v posvetovalnici pri 9 mesecih, vode nikoli (cepljen je bil pa normalno - 3m, 4,5m in 6m).
LP

clock-img

15.02.2005, 22:49

clock-img

andrejaz

pencil-img

1347

Mi smo imeli ravno danes 3 cepljenje in ni bilo potrebno dati krvi in urina. So mi pa rekli, da mu bodo urin in kri vzeli pri pregledu pri 9 mesecih

clock-img

15.02.2005, 22:57

clock-img

Pika?

pencil-img

50

A mi lahko poveste kako izgleda odvzem urina, a to naredite doma ali v laboratoriju čakate da se polula?

clock-img

16.02.2005, 09:56

clock-img

D@isy

pencil-img

192

Dajo ti vrečko za domov, ki se prilepi.
:duda: se polula doma, uro pred pregledom. Tako so naročili meni.

clock-img

16.02.2005, 10:36

clock-img

Anonimen

Pri nas vrečko sestra v posvetovalnici prilepi, potem otroka normalno nazaj zaviješ in oblečeš in greš počasi do laboratorija. Ko se polula (večkrat pač pogledaš in dobro, da mu daš že prej več za piti), odstraniš vrečko (pri nas je ena previjalna miza na hodniku pred laboratorijem, kjer to lahko narediš), urin preliješ v lonček in ga oddaš v laboratoriju.

clock-img

16.02.2005, 10:54

clock-img

Blink1

pencil-img

3265

Ola

Meni so (vMB) dali na drugem cepljenju napotnico za laboratorij in vrečko za urin domov in smo se morali doma polulat v vrečko. Hvala bogu sva to počeli že v porodnišnici in sem vsaj približno vedela kako in kaj. pri fantkih ni problema, ker lulčija daš v vrečkico in zalepiš okoli. Pri punčkah je huje, ker samo zalepiš...in če jo zaviješ v pleničko ne veš kdaj se polula. Če ne pogledaš takoj, urin pride do lepila, vrečka se odlepi in urin steče ven:hudicek: Mi smo v porodnišnici 3x poskušali, potem pa sem jo kar odvito pustila, da se je polulala.

Enako je bilo doma...smo eno uro čakali da se gospa blagovoli polulat:zmeden: Ponavadi se takoj, ko jo odvijem....da je ja miza mokra:hudicek:

clock-img

16.02.2005, 10:59

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Naš se je na srečo polulal tisto sekundo, ko mu je nalepila vrečko. Meni se niti ne sanja, kako bi to opravila, če bi morala lepit sama, potem pa čakat, pa bi se vse odlepilo....Ninika, ko sem gledala sestro, kako mu tisto vrečko lepi gor, se mi je zdela prav višja znanost:)-.

clock-img

16.02.2005, 11:47

clock-img

Anonimen

Ja, Jančika, meni tudi.

clock-img

17.02.2005, 23:15

clock-img

Pika?

pencil-img

50

Hvala vam za vse odgovore. Spraševala pa sem zato ker je nam zdravnica rekla da je bolje, da ulovimo srednji curek tako kot pri odraslih, kar se pa z vrečko ne da. Pa se mi je zdelo da bo to kar težko pri punčki. Pa je šlo - zjutraj se itak ponavadi polula, ko luftava ritko. Pa smo takoj po prvem curku podstavili nizko posodico in je seveda nehala lulat, pa je oči malo pretakal vodo v previjalni posodi in se je takoj fino polulala.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem