cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Javna ali zasebna hramba matičnih celic

clock-img

28.9.2010

Matične celice je možno darovati v javno banko ali pa jih zasebno shraniti pod lastnim imenom. Dobro pa je vedeti, da so matične celice v javni banki dostopne vsakemu bolniku, ki mu dovolj ustrezajo, in se ne hranijo samo za darovalca.

Poleg tega so kriteriji za hrambo matičnih celic popkovnične krvi v javnih bankah strožji. Le 30-50 odstotkov podarjene popkovnične krvi v javni banki tudi dejansko shranijo, ostalo namreč zavržejo če ni bilo možno pridobiti dovolj popkovnične krvi. Zato nimate zagotovila, da bo vaša podarjena popkovnična kri sploh na voljo. Toda tudi če je ne bi zavrgli, vam ne morejo zagotoviti, da je ne bodo dali drugemu bolniku, ko jo bo vaš otrok potreboval. Edini način, s katerim si lahko to zagotovite, je shranjevanje v zasebni banki.

Odločitev za odvzem matičtičnih celic iz popkovnične krvi je v vsakem primeru smiselna. V javni banki bo torej vzorec na voljo vsem, v zasebni hrambi pri Neocelici pa bo v primeru, da bi bil potreben, zagotovo počakal.

Podrobnosti o razliki med zasebnim in javnem shranjevanjem preberite TUKAJ.

Promocijsko sporočilo

news-img

Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje železa.

Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in umskih zmogljivosti, glavobolov, lomljivih las in nohtov.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem