cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Kaj morate prebrati letos poleti?

Bliža se poletje in treba je spakirati tudi knjige, ki jih bomo brali, ali pa vsaj poskušali brati na plaži. Letos smo pripravili izbor TOP 5 knjig slovenskih avtorjev.

Kaj morate prebrati letos poleti?

Marsikatera mamica se bo ob tem članku nasmehnila, češ, niti približno ne bom imela časa brati na plaži, ker bom tekala naokoli, čistila malemu mivko iz ust, ga ves čas gledala in pazila nanj.

Če pa so vaši otroci že malo večji, potem veste, da vam včasih uspe prebrati celo stran, preden vas nekdo prekine.

 

Mi smo za vas pripravili izbor 5 TOP knjig, ki jih vsekakor vzemite s seboj (če jih boste uspeli prebrati, pa je druga zgodba). Letos smo se odločili, da posežemo po slovenskih avtorjih in tako spodbujamo naše kulturnike. 

 

Nina Osenar Kontrec: V objemu življenja

Nino Osenar, slovensko estradnico, vsi prav dobro poznamo, zdaj pa nas je povabila v njeno intimno in z nami delila zgodbo o njenem življenju s sindromom kronične utrujenosti. Knjiga je osebnoizpovedni roman, obenem pa nudi tudi znanstveni pogled na bolezen, možne sprožilce, vzrok in podaja načine, kako lahko ozdravimo. V objemu življenja je ganljiva, navdihujoča, resnična zgodba o ljubezni, ki jo prikazuje iz dveh zornih kotov – na eni strani čudovite trenutke z njenim možem in željo po materinstvu, na drugi strani pa huda bolezen, ki jo je za pet let prikovala na posteljo.

 

Tadej Golob: Oj, Triglav, moj dom

6. del serije o Tarasu Birsi je Golobova najnovejša kriminalka. Ljubitelji tega žanra gotovo poznate njegovo prvo kriminalko, Jezero, ki je pred kratkim dobila šesto nadaljevanje. Če uživate v detektivskih ugankah, vam bo pripoved, ki se dogaja na najvišjem slovenskem vrhu, prav gotovo zanima.

Zgodba: Nevihta na Triglavu zajame skupino planincev. Taras in njegov nekdanji soplezalec se s Kredarice odpravita v reševalno akcijo, kjer ob zmedenih in obupanih planincih naletita na truplo. Čeprav je takrat celotna reševalna ekipa prepričana, da je nesrečneža zadela strela, se kasneje izkaže, da ga je pred tem pokončal strel v glavo.

 

David Zupančič: Znanost mirnega življenja

Kdo še ni slišal za mladega infektologa, ki je že med korono navduševal s svojim Instagram profilom, kjer je delil dejstva o tem neznanem virusu, kasneje pa izdal svoj prvenec Življenje v sivi coni.

V novi knjigi pripoveduje o iskanju miru v hektičnem vsakdanjiku. Pripoved temelji na njegovih lastnih izkušnjah in izzivih (z raziskovanjem čuječnosti za obvladovanje stresa se je začel ukvarjati pred 12timi leti), hkrati pa ima močno znanstveno podlago, saj so nasveti podprti s citiranjem več kot 70 strokovnih raziskav.

»David med pisanjem postaja bralčev nevsiljivi prijatelj ali vodnik, saj spleta niti osebnega, strokovnega in univerzalnega, prežete z dobršno mero humorja, v prepričljivo in zaupanja vredno celoto.« (Iz spremnega besedila prof. dr. Boruta Škodlarja)

 

Miha Šalehar: Notranji pir

Miha Šalehar, radijec in avtor uspešnic Duh česa in Pustolovec zmote se je tokrat lotil rekreativnega pijančevanja. V treh desetletjih in pol je naredil milijon in sto tisoč požirkov oziroma popil približno 36.400 pollitrskih steklenic piva, zato zagotovo ve, o čem govori, ko se sprašuje, zakaj smo slovenci tako radi pijani.

Odlomek iz knjige: »Šanki naše domovine so težka psihiatrija, dragi moji. Prostori pogube, kjer praviloma pet ali šest omamljenih depresivnežev v noč gobezda šaljive dovtipe, da bi prikrili resnico, nikdar pa nihče na šank ne pritakne vprašanja, ki bi druščini pomagalo ugotoviti, zakaj so v resnici tam. Bratje, čemu četrto pivo?«

 

Vida Igličar: Vse je v redu

Vida nas skozi osebno pripoved spozna z življenjem s tesnobo, po izgubi in izgorelosti. Skozi 15 poglavij bralce z besedili, ilustracijami, navdihujočimi mislimi, nasveti in terapevtskimi vajami usmerja k zaupanju in hvaležnosti za vse dobro okoli nas. Je izjemno odkrita knjiga, ki pokaže ranljivost, med stranmi lahko beremo zapise iz osebnega dnevnika ter najdemo modrosti, ki so ji med raziskovanjem svoje duše, uma in življenja pomagale pri obvladovanju tesnobe.

 

news-img

Kako ustvariti prijetno bivalno okolje

Prenosne klimatske naprave predstavljajo praktično rešitev za hlajenje prostorov, ki ne zahtevajo zapletene namestitve ali visokih stroškov.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem