cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Kako vzpostaviti večerno rutino?

clock-img

15.4.2024

Če vam težave dela večerna rutina, lahko postavite časovni okvir in označite na uri – ob 18:30 se pripravimo za v posteljo. Ob 19h se luč ugasne.

Kako vzpostaviti večerno rutino?

Vrtenje v popolnoma enakih krogih, prepiranje, slaba volje, nespoštovanje osnovnih pravil, testiranje vsak dan istih meja in bojevanje na istih bojnih poljih, tudi to je starševstvo. Kaj pa zdaj? Rutino, ki ni pozitivna in se je zakoreninila očitno za vas ne deluje in je potrebno razmisliti o koreniti spremembi. O spremembah pa moramo razmišljati še preden smo na čustvenem vrtiljaku in se ujamemo v past obupanega kričanja na male dinozavre, v katere so se prelevili vaši malčki.

 

PREBERITE TUDI: Zakaj smo starši jezni, ko otroci ne poslušajo?

 

Če vam težave dela večerna rutina, lahko postavite časovni okvir in označite na uri – ob 18:30 se pripravimo za v posteljo. Ob 19h se luč ugasne. Od učinkovitosti umivanja in skoka v pižamo je odvisno koliko pravljic bomo prebrali. Če ne uspe, pravljica odpade. Kdor se prvi umije in preobleče v pižamo lahko izbere pravljico. Bolj kot bo vam nova rutina všeč, lažje se jo boste držali in posledično bo uspešnejša. Naj vas spodbuja misel, da otrok potrebuje vašo pozornost in če je ne dobi drugače, jo bo dobil tako, da vsa bo potisnil na konec živcev, takrat, tudi če je negativno, se mu boste v celoti posvetili.

 

Dragi starši, zmorete!

Vzgojiteljica Miriam

 



miriam kalan

Miriam Kalan navdušuje delo z ljudmi, še posebej z najmlajšimi. Po duši naravoslovka, ki je matematiko in fiziko zamenjala za predšolsko vzgojo. Učiteljica plavanja, animatorka in strastna potapljačica, z veseljem barva platna in obraze. Radovednost jo vodi do različnih formalnih in neformalnih znanj, ki jih z veseljem tudi deli.

Z vami diplomirana vzgojiteljica, ki poleg vseh ostalih izkušenj in interakcij, že vrsto let "hodi v vrtec" in temu pravi poslanstvo. Hkrati pa ohranja jezikavo trmoglavko, ki jo žene, da bi vsak zakaj imel svoj zato.

 



 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.


news-img

Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje železa.

Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in umskih zmogljivosti, glavobolov, lomljivih las in nohtov.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem