cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Neocelica ponosno objavlja prelomni trenutek

clock-img

24.1.2010

Cryo-Save, poslovni partner Neocelice, shranil matične celice že več kot sto tisoč otrok.

Neocelica ponosno objavlja prelomni trenutek

9. april 2009


Naš poslovni partner Cryo-Save z velikim veseljem sporoča, da smo do danes skupaj shranili matične celice več kot 100.000 otrok. Ta pomembni mejnik je skupina dosegla sredi marca 2009, ko je v svojih laboratorijih varno shranila matične celice stotisočega novorojenčka, ki je osrečil par iz Nemčije. Ob tej priložnosti je nemški fundaciji za boj proti raku pri otrocih podarila 2.500 evrov.


Vedno več Evropejcev se zaveda, da je krioprezervacija matičnih celic iz popkovnične krvi smiselni način preventivne skrbi za zdravje, kar s številom shranjenih vzorcev dokazuje tudi naš poslovni partner Cryo-Save, največja zasebna banka za shranjevanje matičnih celic iz popkovnične krvi v Evropi.


Skupina Cryo-Save tako utrjuje svoj vodilni položaj v Evropi, ne le v smislu tržnega deleža temveč tudi pri določanju najvišjih standardov shranjevanja matičnih celic in zavezanosti raziskovanju za nadaljnje izboljšave shranjevanja s krioprezervacijsko tehniko.


Ta dosežek je za nas, družbo Neocelica in skupino Cryo-Save, zelo pomemben, najbolj pa nas veseli in navdihuje dejstvo, da na ta način pomagamo številnim družinam v stiski. Vse več je zahtev za sprostitev vzorcev, ki bodo morda rešili življenja - življenja otrok samih ali pa njihovih družinskih članov.


Pred dvajsetimi leti smo lahko z matičnimi celicami iz popkovnične krvi zdravili le eno bolezen in pred desetimi leti le peščico. Danes matične celice iz popkovnične krvi uspešno uporabljamo za zdravljenje več kot sedemdesetih bolezni. Od prve uspešne presaditve matičnih celic iz popkovnične krvi leta 1988 so opravili približno 15.000 presaditev. V splošnem vsako leto opravijo približno 3000 presaditev. Zelo nas veseli, da lahko tudi mi prispevamo k tem dosežkom, ki rešujejo življenja.

Promocijsko sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem