cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Nosečnost je lahko nalezljiva med prijateljicami

Presenetljivo je, da se ta "nalezljiva nosečnost" ne zgodi, ko gre za brate in sestre.

Nosečnost je lahko nalezljiva med prijateljicami

Nekateri znanstveniki govorijo o tem, da imajo ljudje močnejše čustvene vezi s prijatelji kot s svojimi brati in sestrami.


Ljudje smo družbena bitja. Zato naše okolje in medosebne interakcije močno vplivajo na naše odločitve. Ko ženska vidi nosečo prijateljico, lahko zlahka dobi podzavestno sporočilo, da je nosečnost dobra stvar.


PREBERITE TUDI: Rh negativna krvna skupina in nosečnost


Študija je pokazala, da ima približno 80% nosečnic motnjo spomina. Kaj povzroča te vrzeli v materinem spominu, še vedno ostaja neznano.


Mamino srce se poveča, ker se volumen krvi poveča za 50 odstotkov, da se otroku zagotovi zadostna količina kisika. Srce mora črpati vso to dodatno kri po telesu, kar pomeni dvakrat več dela.


PREBERITE TUDI: Zgodovina testov nosečnosti


Bodoča mama ima popoln izgovor za nakupovanje čevljev, saj pogosto njeni čevlji postanejo premajhni! To se zgodi zaradi hormona, imenovanega relaksin, ki nastaja med nosečnostjo.

Povečanje estrogena in progesterona lahko povzroči otekanje glasilk.


Večina žensk običajno rodi 10 dni pred pričakovanim terminom. Nekatere pa lahko še dolgo nosijo dojenčke. Obstajajo primeri 10. ali 11. meseca nosečnosti!


PREBERITE TUDI: VIDEO: Kaj se zgodi, ko se odpira maternični vrat


Neprijetni vonji lahko postanejo intenzivnejši kot prej, vonji, ki jih je nekoč ljubila, pa jo lahko zdaj motijo.


VIR: pregnancyvideo.net


news-img

Miti o dojenju in mlečnih formulah

V svetu starševstva se pojavlja neskončno vprašanj, dvomov in dilem, še posebej ko gre za prehranjevanje dojenčkov. V poplavi informacij so starši lahko izgubljeni, zato je ključno imeti na voljo zanesljive vire informacij.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem