cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ulične predstave na Emonski promenadi

Letošnja že 19. Emonska promenada, ki jo organizira Hiša otrok in umetnosti, bo potekala od četrka do sobote, od 22. do 24. avgusta 2019 na Novem trgu v Ljubljani.

Ulične predstave na Emonski promenadi

Od četrtka do sobote, 22. do 24. avgusta 2019, bo na Novem trgu v Ljubljani posebej igrivo in zabavno.

Potekala bo namreč že 19. Emonska promenada - ena izmed najprepoznavnejših uličnih prirereditev v Sloveniji, ki otrokom in družinam ponuja možnost ustvarjanja in druženja s priznanimi domačimi in tujimi umetniki na ulici.

 

Ko se zavrti kinogledališče

Inovativen gledališki pristop kinogledališča Panorama, ki bo v okviru Emonske promenade nastopilo 22. in 23. avgusta med 18. in 20. uro ter 24. avgusta med 10. in 12. uro, temelji na pop-up strukturi, ki se vrti na svoji osi za 360 stopinj.

Skozi okno Občinstvo tako svet zunaj doživlja skozi okno. Preko progresivnih rotacij se svet začne spreminjati, razvijati in postaja čedalje bolj abstrakten, in to ne samo z igro ter intervencijami igralcev, ampak tudi s pomočjo naključnih mimoidočih, ki postanejo sestavni del zgodbe.

Opazovalec tako ni več zgolj potrošnik gledališča, ampak ga soustvarja in postaja aktivni gledalec.

 

Zaščitni znak festivala - skupina Guixot de 8

Na Emonski promenadi bo že petnajstič nastopila katalonska skupina Guixot de 8, ki je pravzaprav zaščitni znak tega festivala. Mnogi obiskovalci – predvsem fantje in očetje – na ta festival prihajajo prav zaradi njih.

Gre za ustvarjalno, igrivo in ekološko skupino, ki potuje po svetu s kombijem, polnim starega železa. Ta se na mestnem trgu spremeni v igrala, ki z razliko od sodobnih igrač in plastičnih punčk z vnaprej določenimi in omejeni funkcijami, spodbujajo igralčevo domišljijo in kreativnost.

Otroci, pa tudi starši, bodo inovativne predmete lahko preizkusili 22. in 23. avgusta med 18. in 21. uro, 24. avgusta pa med 10. in 12. ter med 18. in 21. uro.

Skupina ima tudi pri nas, ravno zaradi Emonske promenade, kar nekaj posnemovalcev, ki se trudijo iz odpadnih materialov narediti nove uporabne predmete. Kaj boste pa vi izdelali skupaj s svojim otrokom?

 

Vstop na vse prireditve Emonske promenade, ki jo organizira Hiša otrok in umetnosti, je brezplačen.

V primeru dežja prireditev odpade. Morebitna odpoved bo objavljena na dan dogodka na njihovi spletni in Facebook strani.

 

Emonska promenada

news-img

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži rešijo življenja?

Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - varnost je vedno na prvem mestu.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem