cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov razvoj?

clock-img

1.4.2024

Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov razvoj. Z izdelavo različnih izdelkov boste ustvarili nepozabne spomine, kreativni izdelki pa so tudi lepo darilo za najbližje.

Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov razvoj?

Številne študije dokazujejo, da ima ustvarjanje pozitiven vpliv na celosten razvoj otroka:

Razvoj fine motorike: Ustvarjanje z rokami, na primer trganje, lepljenje, risanje …, spodbuja razvoj drobnih mišic v rokah, t. i. finomotoričnih spretnosti.

Spodbujanje domišljije in kreativnosti: Ustvarjanje z rokami spodbuja otrokovo domišljijo in kreativnost. Otroci se učijo razmišljanja izven okvirjev in izražanja svojih idej skozi umetnost in ustvarjanje.

Krepitev samozavesti: Ko otroci ustvarijo nekaj novega in uspešno dosežejo cilj v ustvarjalnem procesu, krepijo svojo samozavest.

Razvijanje spretnosti reševanja problemov: Pri ustvarjanju se otroci srečujejo z različnimi izzivi, ki jih je treba rešiti. To krepi sposobnost reševanja problemov in iskanja rešitev.

Izražanje čustev: Umetnost in ustvarjalnost omogočata otrokom izražanje čustev in občutkov na pozitiven način. To je še posebej dobrodošlo za otroke, ki se težje odprejo in težje izrazijo svoje občutke z besedami.

Krepitev koncentracije: Ustvarjalne dejavnosti zahtevajo pozornost in osredotočenost, kar pomaga otrokom razvijati sposobnost koncentracije in vztrajnosti.

 

bambo

 

Odslužen papir in karton sta odlična materiala za ustvarjanje

Ustvarjanje je dobrodošlo v vseh starostnih obdobjih. Že v zgodnjem otroštvu naj otroci čim več ustvarjajo z rokami, pri čemer materiale in tehnike prilagodimo njihovi starosti. Odlični za ustvarjanje so papir, večje barvice, prstne barve, plastelin in druge mase, s čimer otroci raziskujejo različne materiale.

Za manjši vpliv na okolje in porabo papirja, lahko za ustvarjanje uporabite odsluženo embalažo, npr. papirnato embalažo pleničk, kartonske škatle, v katerih dobite domov pakete …

Za to so kot nalašč pleničke Bambo Nature, proizvedene na Danskem, ki so bile med prvimi na voljo tudi v papirnati embalaži. Skandinavski papir, s certifikatom FSC®, je primeren za recikliranje z ostalimi gospodinjskimi odpadki iz papirja, a tudi hvaležen in praktičen material za ustvarjanje.

Med dojenčki in malčki so zelo priljubljene tudi velike kartonske škatle, ki se z nekaj domišljije in spretnosti lahko spremenijo v hiško, avtomobil, pralni stroj, pravo gledališče …

 


Ali veste?

Majhna sprememba pomeni velik vpliv: Izračun življenjskega cikla (LCA) kaže, da izbira papirnate embalaže pleničk Bambo Nature namesto plastične embalaže pleničk Bambo Nature (če se ta ob koncu življenjske dobe reciklira kot odpadni papir) v povprečju pomeni 50 % manj izpustov CO2*. V primeru sežiga embalaže ob koncu življenjske dobe pa z izbiro papirnate embalaže pleničk Bambo Nature namesto plastične prihranimo skoraj 70 % izpustov CO2.


 

Ustvarjanje je dobrodošlo v vseh starostnih obdobjih

Spodbujanje otrok vseh starosti k rednemu sodelovanju v ustvarjalnih dejavnostih je ključno za njihov intelektualni, čustveni, socialni in telesni razvoj. Ob tem z njimi preživite kakovosten čas, ustvarite nepozabne spomine in poskrbite za unikatna darila za različne priložnosti za babice, dedke, strice, tete … Če pri tem uporabite še odsluženo embalažo in ji tako vdahnete novo življenje, pa še toliko bolje.

Več kot dovolj razlogov, da ustvarjanje postane del vašega vsakdana, kajne?

 

* Te številke veljajo samo za plenice Bambo Nature, ne pa tudi za hlačke Bambo Nature. Metode modeliranja in izračuna temeljijo na standardu ISO 14040/44. Kategorije vpliva in poročanje o rezultatih temeljijo na EF 3.0 (PEF-Product Environmental Footprint). Izračuni so narejeni za 1000 kosov in ob recikliranju ob koncu življenjske dobe. Več informacij o izračunu ocene življenjskega cikla najdete na www.abena-helpi.si/trajnostnost/lca.

Promocijsko sporočilo

news-img

Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje železa.

Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in umskih zmogljivosti, glavobolov, lomljivih las in nohtov.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem