writing-img

Čudna bolniška :-)

clock-img

03.07.2007, 08:19

clock-img

Anonimen

Ene čudne plane mam, pa... user posted image

Zaposlena sem za določen čas za do 31.avgusta... Kaj se zgodi, če grem 30. avgusta na bolniško? Na tako DOOOLGO bolniško... user posted image

clock-img

03.07.2007, 08:26

clock-img

Nikita***

pencil-img

673

V času bolniške  ti delodajalec ne sme dati odpovedi.  Vsaj zakon tako opredeljuje. Nimam pa pojma, kako bi bilo, če bi šla en dan pred iztekom pogodbe v bolniško. Sicer ti delodajalec odpovedi ne bi dal, saj imaš že sedaj določen datum, do kdaj imaš pogodbo. Fajn bi bilo, da ti odgovori še katera, ki je to izvedla tudi v praksi user posted image user posted image user posted image

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

clock-img

03.07.2007, 08:28

clock-img

Anonimen

Aha... torej mi mora, po tej logiki, delodajalec prvi mesec še plačati prispevke in nakazati bolniško... kaj pa potem, po komisiji?... A to dvoje prevzame ZZZS al...?

clock-img

03.07.2007, 08:29

clock-img

Nikita***

pencil-img

673

Ej, to pa res nimam pojma. Lahko pa se malo pozanimam pa ti sporočim.

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

clock-img

03.07.2007, 08:30

clock-img

Anonimen

No, dej, no... user posted image

Ker tole u naši firmi je pa res že too much...

clock-img

03.07.2007, 08:37

clock-img

Nikita***

pencil-img

673

Ja, sam da se prijateljica pravnica zbudi user posted image user posted image user posted image

EX JERY

clock-img

03.07.2007, 08:38

clock-img

Anonimen

A vidš zdej, zakva hoče bit Kerensa pravnica? Ker pol lohk spi, kolkr hoče. user posted image

clock-img

03.07.2007, 08:59

clock-img

mala maja

pencil-img

3204

Ej Kerensica to ti sprašuješ, k vse vešuser posted image

Lahko te da ven, ker ti poteče pogodba o zaposlitvi isto lahko ostaneš na tak način brez službe med nosečnostjo in porodniško(preverjeno). To pa ni isto kot če bi te vrgelo ven ker si na bolniški.

Drgač pa a ti kaj namiguješ. A te kaj srbiuser posted image user posted image ??????

< Sporočilo je popravil mala maja -- 3.7.2007 9:00:50 >

clock-img

03.07.2007, 09:00

clock-img

Anonimen

Srbi me, ja, da bi enga nekam prjavla. user posted image Kva pa me če drucga srbet? user posted image

clock-img

03.07.2007, 09:16

clock-img

Nikita***

pencil-img

673

Oj, imaš ZS

EX JERY

clock-img

03.07.2007, 09:19

clock-img

Anonimen

Oj, maš odgovor. user posted image

clock-img

03.07.2007, 10:07

clock-img

itata

pencil-img

2382

Če si zaposlena za določen čas, ti preneha delovno razmerje z dnem, ko ti poteče pogodba, ne glede na to a si na bolnišku / porodniški / dopustu / kjerkoli.
Delodajalec ti plača plačo, prispevke in vse ostalo do vključno meseca, ko si še zaposlena (se pravi do najkasneje 18. v mesecu za pretekli mesec). Bolniško krije delodajalec prvih 30 delovnih dni, potem greš na komisijo, ki ti potrdi bolniško nad 30 dni in šele nato si strošek države.

clock-img

03.07.2007, 10:09

clock-img

Anonimen

A bolniška mi gre pol, po komisiji, še u delovno dobo al ne (glede na to, da pogodba sicer poteče 31.8., ampak bolniška pa ne)? 

clock-img

03.07.2007, 11:12

clock-img

itata

pencil-img

2382

Ne, po 31.8. je vseeno a ti bolniška še traja al ne. Nadomestilo za čas bolniške odsotnosti je vezano na zaposlitev. Če nisi zaposlen (oz ti preteče pogodba) pa nimaš nadomestila.
To s komisijo je itak tko - tudi bolniško nad 30 dni ti najprej plača delodajalec in potem zahteva povračilo za nazaj.

clock-img

03.07.2007, 12:26

clock-img

sazi

pencil-img

5175

če ti pogodba velja do 31.8. ti res velja samo do takrat, ne glede na to ali si na bolniški, porodniški - se ne štekje, da ti je dal delodajalec odpoved, ker od takrat naprej dejansko nimaš veljavne pogodbe

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem