IZVIRNO SPOROČILO: Norigarač
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Cas je ze, da koletivni duh in zavedanje o kolektivnem pozitivnem zazivita. Individualisticna kultura ocitno ne nosi prevec dobrega.
No tole bi se pa dalo razpravljat, ampak se mi ne da.
Samo to, zakaj samo takrat ko je na udaru javni sektor, zakaj tega kolektivnega duha ni bilo, ko so je
in odpuščali nas v gospodarstvu??
MOrda gledasm malo drugace. Ne gane me podatek, da je v vprsanju javni sektor. Gane me pa misel, da so v vprsanju nasi otroci (ne moji, tvoji, sosedovi, iz pravih, formalnih, napacnih, neobstojecih druzin...) - vsi otroci, nasi otroci in njihova izobrazba. Tisto kar bodo ss eboj nesli v zivljenje in tisto s cemer jih bomo za zivljenje opremili.
Vcasih je ucitelj bil faca in je imel dobro placo ter ugled. Zato ucitelj ni mogel biti kar vsak. In sedaj ce bi imeli visoke place ter ugled in bi uciteljski poklic bil zazeljen, bi se trlo tudi izjemno kvalitetnih kadrov za delo v tem poklicu. Takrat bi nasi otroci dobili najboljse.
Znizevanje plac v solstvu za seboj nosi manj usposobljen in manj entuziasticen kader. Tega si pa za nase otroke ne zelim (tudi ne za tiste iz napacnih, neobstojecih in nevidnih druzin) .