writing-img

škrlatinka

clock-img

24.02.2010, 20:01

clock-img

tinadvojčica

pencil-img

794

Pozdravljene!
Imam eno vprašanje. V ponedeljek nam je zdravnik potrdil da imamo škrlatinko, sicer brez česarkoli, ampak vseeno. Zdaj imata antibiotik ampak počutita se pa prekrasno. Polne energije pa komaj drugi dan je, pa tudi v ponedeljek se ni videlo da sta zboleli. No zdaj me pa zanima kdaj gremo lahko ven na zrak, glede na to da sta že od pon zvečer brez vročine? Bi vprašala svojo zdravnico ampak je na dopustu, ostali pa so vsi malo zmešani!

Hvala in lep pozdrav!

clock-img

24.02.2010, 20:05

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Nam so rekli, da je fino da počiva, tudi če nima več vročine. Tako da bi jaz pri škrlatinki raje še počakala kak dan. 

lp

clock-img

24.02.2010, 20:07

clock-img

ledenaa

pencil-img

2488

Komot greste na zrak.Uživajteuser posted image

clock-img

24.02.2010, 20:12

clock-img

tinadvojčica

pencil-img

794

Ja saj nam je zdravnica rekla da naj tri dni počivamo, brez aktivnosti.

clock-img

24.02.2010, 21:15

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Pri škrlatinki je nevarnost, da če je otrok preveč aktiven, da gre na srce, tako da je to počivanje (kolikor je mogoče pri otrocih) res priporočljivo. Na svež zrak greste pa lahko, saj ne bosta divjali zunaj. Antibiotik pa se mora dajati 10 dni pri škrlatinki.

clock-img

25.02.2010, 07:13

clock-img

ksenjak

pencil-img

1919

Malo počivajte, saj škrlatinka lahko pusti slabe posledice. Danes sicer več ne tako kot včasih.

lp

clock-img

25.02.2010, 07:23

clock-img

mika

pencil-img

6485

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Pri škrlatinki je nevarnost, da če je otrok preveč aktiven, da gre na srce, tako da je to počivanje (kolikor je mogoče pri otrocih) res priporočljivo. Na svež zrak greste pa lahko, saj ne bosta divjali zunaj. Antibiotik pa se mora dajati 10 dni pri škrlatinki.

Tako je.
Naša jo je imela pred kratkim. Obvezno počivanje, tudi če se dobro počuti. naša sploh ni imela vročine, nobenih drugih znakov razen, da jo je bolelo grlo. Bris grla  je bil pozitiven.
In ko sem rekla, da je naša pupa precej živahna, nama je sestra zabičala, da ne sme bit preveč aktivna. Zunaj je bil sneg in je rekla, da bognedaj, da bi se šli sankat ipd. Naj se igra mirno...barva, riše, družabne igre ipd. sprehod zunaj najbrž ne bo škodil, samo naj ne tekata.
Posledice so lahko na srčku in ledvičkah, tega pa si najbrž ne želiš. Pa obvezno jima daj AB do konca. Škrlatinka se lahko pojavi do 6 krat.

< Sporočilo je popravil mika -- 25.2.2010 7:24:54 >

clock-img

26.02.2010, 19:45

clock-img

NATAŠI

pencil-img

3258

mi smo jo dobili sedaj v enem mesecu kar dvakrat... nisem ga peljala nič ven obakrat... po desetih dneh smo pa šli

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem