writing-img

A je kkšna matematičarka tuki?

clock-img

09.01.2010, 17:56

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Neki bi uprašala...

clock-img

09.01.2010, 19:01

clock-img

Anonimen

znam ti seštet a+b, ne znam pa poštevanke do 100. vprašaj user posted image

clock-img

09.01.2010, 19:16

clock-img

Anonimen

vprasi, nooooooo....
jst locim kubik od kvadrata,....nek bomo ze spackale skupaj:)

< Sporočilo je popravil miska_mccute -- 9.1.2010 19:17:13 >

clock-img

09.01.2010, 20:00

clock-img

tame

pencil-img

154

Vpraši...več glav več ve 

clock-img

09.01.2010, 20:08

clock-img

madela

pencil-img

4734

Moj je dober matematik...mogoče ti lahko pomaga user posted image

clock-img

09.01.2010, 20:48

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

IZVIRNO SPOROČILO: madela
Moj je dober matematik...mogoče ti lahko pomaga user posted image

A mi je kdo sposoben čisto po kmečko razložiti Reimannovo teorijo?

clock-img

09.01.2010, 20:57

clock-img

madela

pencil-img

4734

Pravi,da je nekaj v zvezi z geometrijo,ampak je že pozabil user posted image
Jaz pa itak nimam pojma. Vprašaj Gino!

clock-img

09.01.2010, 20:59

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Vprašaj Gino!

Gina... sprašujem. user posted image

clock-img

09.01.2010, 21:03

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Ta hip na pamet nimam pojma, lahko pa vprašam. Kateri razred je to? Mogoče ima kakšen od mojih otrok to, da v knjigo pogledam, sicer lahko pa prijateljico, ki uči MA vprašam.

clock-img

09.01.2010, 21:05

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Kateri razred je to?

Noben razred ni to. To je eden od sedmih še nerešenih matematičnih problemov na svetu in za njega je s strani nekega inštituta v ZDA razpisana nagrada milijon dolarjev (če najdeš rešitev, jasno). user posted image

clock-img

09.01.2010, 21:08

clock-img

Gina

pencil-img

12402

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Kateri razred je to?

Noben razred ni to. To je eden od sedmih še nerešenih matematičnih problemov na svetu in za njega je s strani nekega inštituta v ZDA razpisana nagrada milijon dolarjev (če najdeš rešitev, jasno). user posted image

Jao, kerensa, tebe je treba mal....khm....očitno na kavo peljatuser posted image user posted image , da te bodo neumnosti minile. user posted image

NO, o čem pa naj bi sploh šlo, lahko razvijemo skupno hipotezo. user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

09.01.2010, 21:09

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

NO, o čem pa naj bi sploh šlo, lahko razvijemo skupno hipotezo. user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja saj to je pa začetni problem. Ne razumem niti ene črke tistega, kar sem prebrala (pa čeprav je v slovenščini).

clock-img

09.01.2010, 21:12

clock-img

Tanja55

pencil-img

1381

Kateri razred je to?

user posted image user posted image user posted image the best Kerensa...ti pa res mas dar ej, svaka cast.

clock-img

09.01.2010, 21:12

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Tole je osnutek:

Reimannova hipoteza pravi, da imajo vse netrivialne ničle Reimannove zeta funkcije realni del Re = 1/2. Dokaz te trditve bi imel velike posledice v teoriji števil, posebej so te ničle povezane z distribucijo praštevil.
Riemannova zeta funkcija ζ(s) je definirana za vsa  kompleksna števila, s ≠ 1, in ima ničle tudi za negativna naravna števila ( pri s = −2, s = −4, s = −6, …). Te se imenujejo trivialne ničle. Vse netrivialne ničle torej ležijo na t.i. kritični črti, ½ + it, kjer je t realno število in i imaginarna enota.

Definirana je z neskončno vrsto, ki konvergira absolutno na odprti polravnini za Re(s) > 1 in divergira na odprti polravnini za Re(s) < 1. Funkcijo, definirano z vsoto vrste na polravnini konvergence, se da zvezno razširiti na vsa kompleksna števila za s ≠ 1. Za s = 1 pa je funkcija formalno enaka vsoti harmonične vrste in divergira. Zeta funkcija postane holomorfna funkcija kompleksne spremenljivke na območju {s ∈ C : s ≠ 1} kompleksne ravnine in ima enostaven pol pri s = 1 z residuom 1.

clock-img

09.01.2010, 21:13

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55
user posted image user posted image user posted image the best Kerensa...ti pa res mas dar ej, svaka cast.

Brezposelni imamo čas, ja... milijona dolarjev se pa tudi ti ne bi branila. user posted image

clock-img

09.01.2010, 21:15

clock-img

madela

pencil-img

4734

Mama mia,kva to piše user posted image Ne razmem čisto nič

clock-img

09.01.2010, 21:17

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Z rdečo vam pa označim besede, ki jih razumem. user posted image

Reimannova hipoteza pravi, da imajo vse netrivialne ničle Reimannove zeta funkcije realni del Re = 1/2. Dokaz te trditve bi imel velike posledice v teoriji števil, posebej so te ničle povezane z distribucijo praštevil.
Riemannova zeta funkcija ζ(s) je definirana za vsa  kompleksna števila, s ≠ 1, in ima ničle tudi za negativna naravna števila ( pri s = −2, s = −4, s = −6, …). Te se imenujejo trivialne ničle. Vse netrivialne ničle torej ležijo na t.i. kritični črti, ½ + it, kjer je t realno število in i imaginarna enota.

Definirana je z neskončno vrsto, ki konvergira absolutno na odprti polravnini za Re(s) > 1 in divergira na odprti polravnini za Re(s) < 1. Funkcijo, definirano z vsoto vrste na polravnini konvergence, se da zvezno razširiti na vsa kompleksna števila za s ≠ 1. Za s = 1 pa je funkcija formalno enaka vsoti harmonične vrste in divergira. Zeta funkcija postane holomorfna funkcija kompleksne spremenljivke na območju {s ∈ C : s ≠ 1} kompleksne ravnine in ima enostaven pol pri s = 1 z residuom 1.

clock-img

09.01.2010, 21:17

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Jaz razumem skoraj polovico. user posted image

clock-img

09.01.2010, 21:18

clock-img

Tanja55

pencil-img

1381

IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

Brezposelni imamo čas, ja... milijona dolarjev se pa tudi ti ne bi branila. user posted image

Ne, sploh se ga ne bi branila...ampak ker je matematicni problem treba matematicno dokazat in ne filozofsko jst odpadem user posted image . Dokazujem druge neresene uganke zgodovine pa nobenega milijona mi ne bodo dali. Sam en papir vec...ce bom uspesna seveda.

Kar sem mislila s tem, da imas dar je pa to, da je cel popoldan nekaj punc skor zivcenga fasal tolk casa je trajal suspenz...pol pa tole z neba. Miska ti je pa tolk prijazno ponujala usluge na podrocju kubikov in kvadratov user posted image .

clock-img

09.01.2010, 21:19

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Ja, no user posted image ... saj če skupaj rešimo, si pa delimo nagrado. In če bomo reševale tukaj, potem bodo vsi dokazi pisni. user posted image

clock-img

09.01.2010, 21:20

clock-img

madela

pencil-img

4734

Jaz razumem skoraj polovico. user posted image

Po tvoji teoriji še celo jaz razumem polovico user posted image

clock-img

09.01.2010, 21:21

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Po tvoji teoriji še celo jaz razumem polovico user posted image

No, vidiš... že napredujemo! user posted image

Nagrado je pa razpisal The Clay Mathematics Institute (CMI) of Cambridge, Massachusetts.

clock-img

09.01.2010, 21:24

clock-img

madela

pencil-img

4734

Jaz se bom v ponedeljek lotila novega projekta...baje mam nadpovrečen IQ user posted image user posted image

clock-img

09.01.2010, 21:25

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

baje mam nadpovrečen IQ user posted image user posted image

A to sklepaš po tem, da razumeš pol Reimannove teorije ali...? user posted image

clock-img

09.01.2010, 21:29

clock-img

madela

pencil-img

4734

baje mam nadpovrečen IQ user posted image user posted image

A to sklepaš po tem, da razumeš pol Reimannove teorije ali...? user posted image

Ja,itak user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem