IZVIRNO SPOROČILO: Naja31
Očitno to kar poje pač ni dovolj.
Pišeš da otrok normalno je, ampak vseeno hujša. Giblje se veliko. Če ni nekih zdravstvenih težav za to, da hujša, boste pač morali najti način da povečate vnos hrane. Otrok očitno potrebuje več.
Pa ni problematično to, da je majhna in lahka, mogoče bo pa bolj drobčkana, problematično je to, da hujša. Normalen, zdrav 1-letnik nima kaj da hujša.
to, da se zdaj velik več giblje kot se je pri 9ih emsecih, je vsekakro razlog. Ampak tudi znak da potrebuje več, ker več porabi.
Točno tako tudi sama zdaj razmišljam. Ne bi blo take panike, če bi stagnirala s težo, ampak da toliko shujša

.
Bom zdaj poskusila delat bolj (zdravo) kalorično hrano, ker včeraj sem poskusila povečat količino, pa ni variante. Ko zapre usta, ga ni boga, da ji še kaj notri spravi.
Ja, zaenkrat je zjutraj dobila samo mleko, danes sem že uvedla žitno kašo (ampak vrag mali poje samo polovico).
Poleg tega pa, ker imamo še vedno problem s koščki, mi je zelo težko uvest kruh z namazom, ipd. Kako, če sploh noče tega jest?? Kruh sam še drži v roki in grizlja, vse ostalo leti ven iz ust. Pa palačinke za večerjo (kot je predlagala dr. Tanč) ? Če ne je koščkov?? Saj poskušam vztrajno že ene 4 mesece s temi koščki, včasih kaj rata, drugače pa spljuva ven in potem tudi če ji zmečkam, sploh noče več jest.
Je pa res že od malega taka, da ji ni kaj prida za hrano.
Punce, dajte mi malo pomagat z nasveti, kaj naj dam za zajtrk, namesto žitne kaše, kaj za večerjo, da ne bo rižko ampak kaj konkretnega?
V sadno malico ji zdaj vmešavam kosmiče (to poje), kosilo delam močno (veliko OH, več maščob, smetana, itd), v pop malico bom dodala še kruh, ampak za zajtrk in večerjo sem pa malo zgubljena. Ker se mi zdi, da ravno zaradi te problematike s koščki potem pristanem samo na rižkotih ipd.
Pa še eno vprašanje: a potem 1letniki pijemo mleko samo še 1x dnevno (recimo zvečer pred spanjem) ?
Se opravičujem, da morim, ampak me je res zaskrbelo.