IZVIRNO SPOROČILO: Aja32
Kot pri prvem, sem tudi pri drugem zelo "slaba mlekarica"... Mleka ni in ni - tako da moram dodajat... Ampak se ne sekiram preveč... Pri Lukcu sem se glede tega ful obremenjevala, ko pa zdaj pogledam v kakšnega velika in zdravega gaunarja je zrastel, me to več ne skrbi... Torej trudimo se, da dobi malo mojega mleka in potem še dodatek...
Aja - sem tudi jaz "slaba mlekarica". Isto je bilo pri prvem otroku, sedaj pa tudi pri drugem. Nekako sem pričakovala, da bo drugače, ker je tudi porod bil čisto drugačen in sem bila optimistična in še vedno mleka ni dosti. Midva sva tehtnico nabavila že pri prvem otroku in preden tamalega pristavim, ga stehtam. Včeraj je vlekel in počival in vlekel in počival skoraj pol ure in sem bila vsa srečna. Ga stehtam. NIČ. NIČ ni dobil pri meni! Obup. Potem je pa tako zmatran, da ne poje celega obroka in se spet zbudi čez eno uro. V tem času jaz grem hitro brizgati (če mi rata), pomijem flaško in pribor za črpanje in je spet cajt za papico.
Imela sem veliko željo dojiti in sem precej razočarana. Pri prvem otroku (punčki) sem 5 mesecev brizgala in to res na tri ure (redkodaj je kaj prišlo vmes) in le zjutraj je bilo več kot 60 ml. Ona pa sploh ni hotela pri meni sesati. Tale junak je pa kar vztrajen pa čeprav nič ne dobi. Imam tametil, eno zelišče (Fenugreek), ki naj bi pomagalo pri laktaciji.
Malo mi gre na živce, da se mi zdi, da me mož podpira le dokler ne vpliva na njega. Če je recimo on dal tamalo spati in grem jaz brizgati pa se tamal zbudi in ga mora on vzeti, se mi zdi, da mu ni prav.
Sita sem negativnih pripomb in najraje bi jim rekla, da naj bodo kar tihi, če nimajo kaj spodbudnega za reči.
Ok, bom nehala jamrati. Drugače tamal se redi...najbrž preveč. Ali pa je treba baterijo zamenjati v tehtnici.
Aja, a je tvoj otrok bil kaj zlateničen? Vem kako sem se morala potruditi s tamalo, da je jedla, ker je bila NONSTOP tako zaspana. Tamalega so prej dali pod lučko (že prvi dan -- tamalo so dali takrat pod lučko šele 3. dan) in se mi zdi, da je to veliko pomagalo. Sta pa obadva bila rojena en mesec prezgodaj -- tamala pri 35 t. 5 dni in tamal pri 36 t. Ampak se mi zdi, da je bila tamala bolj nebogljena, ko se je rodila in je dalj časa rabila, da je premagala zlatenico.
ribicau - tudi meni so bile Jesenice čisto ok. Le ena sestra mi je bila zoprna. Drugače pa sem bila navdušena nad porodničarko in babico. Le ona anesteziologinja je bila za zbrcati, ko me je 4x zbodila za epiduralno. Ravno zaradi nje se nisem tokrat odločila za epiduralno, pa sem se bala in je bilo hudo ampak sem preživela. Pa če druzga ne, sem pridobila malo samozavesti.
Ok, zdaj grem pomiti tele posode od črpanja. Papa!