cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kaj mu manjka - nohti se cepijo

clock-img

01.03.2008, 22:02

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

A je imela katera tak problem? Našemu malčku (2,5 leti) se cepijo nohti. Vsi po vrsti. A mu to manjka kakšen vitamin, mineral? Nimam pojma kaj bi to bilo ker kaj takega še nisem videla. Prav vsak noht je razcefran in počen oz. razkalan na dvoje. In to mu zgornja plast nohta kar do sredine se razcefra oz. se cepi.

Sem najprej misla, da pač ker je majhen in skoz nekaj rovari pri dedku na dvorišču in vrtu, da se mu pač od tega "škrabanja" poškodujejo nohti user posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

clock-img

01.03.2008, 22:06

clock-img

rija

pencil-img

15589

naš je imel enake probleme. pa še zdaj kakšen občasno zacveti. se mu je pa stanje popravilo nekak samo od sebe. nismo dodajali ničesar, pa tudi prehrana se ni bistveno spremenila.user posted image

...vox populi...

clock-img

01.03.2008, 22:09

clock-img

Anonimen

Korenje je baje dobro za nohte in prosena kaša.

clock-img

02.03.2008, 07:22

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Rija hvala.
Mič, vsak dan poje 1 sveži korenček user posted image

clock-img

02.03.2008, 08:50

clock-img

šnucika

pencil-img

1880

Paštetka - a veš,da sem imela jaz, ko sem bila majhna take nohte.
Pa mi ni nikoli nič manjkalo...vem,da so mi jemali kri. Ko se zdaj spominjam,kako so se mi plastili,bi rekla,da so bile glivice.
Vprašej P, kaj bi lahko bilo...mene tudi zanima.

kaR te ne ubije,te okrepi!

clock-img

02.03.2008, 09:33

clock-img

Laubica

pencil-img

4493

Jaz sem z mojim bila pri dermatologu pa je samo rekla da se to dosti otrokom dogaja in nič dala nič druga reklauser posted image pa naš tudi ful je surov korenček skoraj vsak dan-tak da nimam pojmauser posted image user posted image user posted image

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

clock-img

03.03.2008, 10:50

clock-img

Anonimen

Samo tako kot informacijo in zanimivost: V korenčku je veliko vitamina A, ki pa se v telo absorbira samo ob prisotnosti maščob. Tako da je korenje bolje jest v solati, kot pa samega.

clock-img

05.03.2008, 19:49

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Mi je danes pediatrinja rekla, da gre verjetno za pomanjkanje kakšnega vitamina oz. minerala. Po vsakem umivanju rokic mu moram roke in prste zmasirati z eno vitaminsko kremo, pa vsak dan mora piti pikovit sirup.

clock-img

06.03.2008, 12:20

clock-img

Anonimen

Našemu se tudi cepijo,pa kožica ob nohtu se mu cefra in se mi smili,ker vem,da boli.Pa vendar ne bi dala krivdo na prehrano.je raznoliko,veliko sadja,veliko kuhane in surove zelenjave in vso ostalo hrano,da ne rečem ribe,meso,kruh,mlečne izdelke,skratka vse plus še kakšen dodaten lekarniški vitamin,pa se mu to vseeno dogaja.

clock-img

10.03.2008, 11:46

clock-img

aezzy

pencil-img

271

mislim, dani potrebno mazanje s vitaminsko (???) kremo, dokler je koza vredu cim mnaj gor dajat!
to ni od hrane,pa tudi nic mu ne manjka, to ima veliko otrok.
ce bi imel bele pikice po nohtih je drugo, to kaze na pomanjkanje vitamina.

clock-img

11.03.2008, 09:06

clock-img

solatja

pencil-img

952

bele pikice na nohtih kažejo na pomanjkanje kalcija. po moji (kmečki) logiki: če kalcij utrjuje kosti, bi lahko pomagal tudi pri utrjevanju nohtov user posted image mogoče poskusiš z dodajanjem še malo kalcija, če se ti zdi, da ga dobi premalo. je pa res, da se ogromno otrokom cepijo nohti in to mogoče (najverjetneje user posted image ) sploh nima veze z ničimer. 

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem