writing-img

Kava

clock-img

18.04.2010, 13:55

clock-img

natasarobi

pencil-img

1391

Pozdrav!

Zanima me koliko (če sploh) pijete kavo med nosečnostjo.

Kako se borite s prebavo oz. zaprtostjo?

clock-img

18.04.2010, 14:02

clock-img

Dashenka

pencil-img

1482

IZVIRNO SPOROČILO: natasarobi

Pozdrav!

Zanima me koliko (če sploh) pijete kavo med nosečnostjo.

Kako se borite s prebavo oz. zaprtostjo?

Jaz sem kave spila v nosečnostni kar precej, običajno 2x dnevno, včasih tudi kakšno skodelico več.
Proti zaprtosti pa so mi še najbolj pomagale hruške.

clock-img

18.04.2010, 14:05

clock-img

2ursae

pencil-img

4420

med nosečnostjo vedno le brezkofeinsko kavo.

Proti zaprtosti pa še raziskujem, kaj bi mi pomagalo. Zaenkrat mi gre s korenjem in cedevito user posted image .

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

clock-img

18.04.2010, 14:38

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Vedno pila belo kavo, največ dve dnevno. Včasih tudi brezkofeinsko.

clock-img

18.04.2010, 15:19

clock-img

Ajda A

pencil-img

117

kave sem popila kar precej. 3 sigurno, če ne še kakšne več .Zaprta pa nisem bila.

clock-img

18.04.2010, 19:22

clock-img

tejči28

pencil-img

2056

jaz pijem instant kavo al pa belo kavo 2x na dan. Občasno tudi rahlo turško kavo.

Proti zaprtosti pa mi pomaga donat. 

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

clock-img

18.04.2010, 19:24

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Jst sem velika ljubiteljica kave, ampak se mi je obrnila in je celo nosečnost nisem pila. Proti zaprtosti mi je bil pa Donat zakon.

< Sporočilo je popravil ZARA -- 18.4.2010 19:30:06 >

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

18.04.2010, 19:28

clock-img

legenda_m

pencil-img

498

kava max 2krat dnevno, s kofeinom (kakšen namen ima kava brez kofeina?) in mlekom oz bela kava. proti zaprtju donat in pa v zadnjem mesecu donat ne, pač pa ena stvar biokor (naravna zadeva z lanenim semenom, na tešče poješ eno žličko in zaliješ z veliko vode user posted image in pa jabolka, sprehod. ni večjih problemov.

clock-img

18.04.2010, 19:29

clock-img

rija

pencil-img

15589

2-3 kave dnevno.

z zaprtostjo pa nisem imela problemov. tudi zaradi kave....user posted image

...vox populi...

clock-img

18.04.2010, 19:36

clock-img

DanijelaNeli

pencil-img

1471

Pijem brezkofeinsko kavo Illy (doma)...včasih ko me res lomi pa lahko tudi navadno s kofeinom.

Z zaprtostjo nimam nekih težav,ker jem kar veliko sadja in zelenjave,...pa pijem veliko.

clock-img

18.04.2010, 19:43

clock-img

miapia

pencil-img

1748

Uživala sem običajno količino kave kot pred nosečnostjo. Za prebavo pa sem prepozno poskusila čez noč namočene slive skupaj z lastnim sokom. Zelo priporočam pa pitje Molkosana, za katerega pa v času nosečnost nisem vedela in ga žal nisem uporabljala.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

clock-img

18.04.2010, 19:44

clock-img

eternety

pencil-img

309

Jaz prve tri-štiri mesece nisem pila. Sploh mi ni dišala, pa še slabosti sem imela čez cel dan in mi sploh ni pasala. Proti koncu nosečnosti pa mi je ponovno začela dišati in sem tu pa tam kakšno skodelico kave z mlekom spila.

clock-img

18.04.2010, 20:21

clock-img

mayci

pencil-img

2322

Pijem kavo brez kofeina, večinoma instant. Pa še to redko, ker mi niti ne paše.user posted image
Z zaprtostjo pa nimam težav, pijem veliko vode, pojem veliko svežega sadja, pa vsak dan je na sporedu daljši sprehod in to je to.user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

clock-img

18.04.2010, 20:35

clock-img

K_a_t_i

pencil-img

5246

Prve 3,5 mesece mi ni šla dol (no, sej mi ni šlo nič user posted image ), potem pa kot prej - 1 bela dnevno. Le to gledam, da je nekje do 14h (najraje okrog 10h, 11h skupaj z rogljičkom - kot malico), ker če jo pijem prepozno, me zgaga peče.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

clock-img

18.04.2010, 21:11

clock-img

marjetica8

pencil-img

740

Jst na zaetku nisem pila kave, ker mi je blo ful slabo in mi ni dišala. Kasneje sem začela pit kavo brez kofeina. Ker pa sem bla vedno bolj zaprta in sem imela obupno nizek pritisk, sem začela pit normalno kavo - enkrat dnevno - samo zjutraj. Od takrat do konca nosečnosti nisembla več zaprta in tudi s pritiskom je blo boljše. Pa nč ni blo narobe z mojim sončkom.

clock-img

19.04.2010, 08:17

clock-img

josephine27

pencil-img

2570

čisto na začetku nosečnosti ( 2 meseca) je nisem pila ker mi je po njej delalo slabo. potem sem pa pila po eno kavico na dan ( moja običajna doza prej je bila 2-3).

clock-img

19.04.2010, 08:43

clock-img

natasarobi

pencil-img

1391

Super, hvala vam. Mi je malo lažje, da vidim, da vseeno pijete kavo. Mene je na začetku (že nekaj ket nazaj pri 1. nosečnosti) v tisti šoli za en dan, ena sestra tam, češ kako lahko piješ kavo user posted image  Ker se ni vse izšlo tako kot bi moralo, človek pomisli na marsikaj.

Jaz sicer cca 4 - 5 mesecev nisem pila kave (razen na začetku kakšen mesec). Postajala sem vse bolj zaprta in sem se odločila, da moram spiti vsake toliko kakšno kavico. Sicer ne pijem turške, temveč iz avtomata (takšne, ki imajo vZda), vendar se trudim, da jo ne bi bila vsak dan.

Težava je v tem, da sem drugač ful 'kafetarca'. Da bi ostala pri eni na dan je tako težko (vendar vztrajam), ampak vsaj prebavo imam spet boljšo.

clock-img

20.04.2010, 16:37

clock-img

jona klara

pencil-img

2530

jaz spijem 1, redko dve, sem si kupila že brezkofeinsko, ampak še nisem poskusila.zaprta sem pa full kljub 1 l donata na dan, namočene sklive, tako, da bo težek boj...

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

clock-img

20.04.2010, 16:42

clock-img

m_o_i

pencil-img

3646

kave spijem tolko, kot mi pase.
itak sem se nekaj mocno delala na zacetku nosecnosti in dva dni ne pila kave-ampak kofetarca, kot sem (bila) se je hitro zacelo z glavoboli, slabim pocutjem, zaspanostjo; ma ni vredno!
svoji G sem omenla, da ne zdrzim brez, pa me je cudno pogledala, zakaj je ne pijem, tak da...sicer jih ne spijem vec 10 na dan, dve pa ziheruser posted image
aja, se pa drzim tistih kapucinov v prahu; turska mi je nekak premocna...

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

clock-img

20.04.2010, 16:43

clock-img

miska333

pencil-img

230

Meni je rekla ginekologinja, da brez problema do 2 skodelici spijem na dan. Eno dopoldne in eno bolj popoldne.

clock-img

21.04.2010, 14:53

clock-img

aly12

pencil-img

36

Meni je G enako svetovala, kar je super, ker sem strastna kavopivka in me je bilo tudi malo strah, da sploh ne bom smela blizu kave. Seveda jo zdaj pijem bistveno manj, važno, da dobim tisto jutranjo, ker je pravi mali ritual za nasmejan začetek dneva.:)

“love builds up the broken wall
and straigtens the crooked path.
love keeps the stars in the firmament
and imposes rhythm on te ocean tides
each of us is created of it
and i suspect
each of us was created for it”

Maya Angelou

clock-img

22.04.2010, 15:49

clock-img

Urska09

pencil-img

1067

Vso nosečnost sem pila kavo. 2 skodelici prave turške na dan. Včasih tudi 3. Jo tako obožujem, da ne bi zdržala brez nje. user posted image Pa še glavobol takoj fašem, če je ne pijem. Pa je bilo vse b.p.

clock-img

22.04.2010, 19:39

clock-img

Taddy78

pencil-img

1983

Pila sem kavo 2x na dan, s prebavo oz. zaprtostjo nisem imela problemov.
Jutranja kava me vedno prežene na wc in tako je bilo tudi v nosečnosti.

clock-img

24.04.2010, 21:01

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Jaz pijem kavo tako, kot pred nosečnostjo. Eno na dan, morda niti to ne.
Sem pa kar precej zaprta, najbolj mi pomaga laneno seme v jogurtu.

Sami sončki okrog mene :)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem